Има някои неща, които почти всеки от нас прави и

...
Има някои неща, които почти всеки от нас прави и
Коментари Харесай

Лоши навици, които вредят на нашето здраве, а дори не го осъзнаваме

Има някои неща, които съвсем всеки от нас прави и могат да имат неприятни отблясъци върху здравето ни. Добре е да ги променим, тъй като на остарели година можем да платим огромна цена за това: 

1) Не се наспиваме достатъчно 

Липсата на задоволително сън и отмора може да бъде причина за доста неприятни последствия за нас като раздразнителност, изтощеност и даже наддаване на килограми. Не е добре да се усещаме като парцал през целия ден, тъй като не можем да спим. 
 Опитвате се да отслабнете през лятото? Това е първото нещо, което би трябвало да спрете Опитвате се да отслабнете през лятото? Това е първото нещо, което би трябвало да спрете
В допълнение към храненето и физическата интензивност, главните фактори, които въздействат върху телесното тегло, има един тип напитка, която...

2) Не се храним здравословно 

Много е значимо да се храним здравословно. Да, знаем, че не всеки има време да готви или да си разреши скъпа храна, само че има доста способи да спазвате добър режим на хранене без да давате доста пари. Прекаляването с пържени храни и нездравословно хранене може да увеличи холестерола ни, а това непосредствено води до сърдечни проблеми. 

3) Не си вършим профилактични прегледи 

Независимо дали става дума за доктор или ортодонт, всеобщо хората не си вършат профилактични проучвания. Отиваме при медицински експерт чак когато ни заболи нещо, а постоянно тогава е прекомерно късно. Превенцията може да ни избави живота, безусловно. 
 Шоколадът на закуска и преди лягане оказва помощ за... Шоколадът на закуска и преди лягане оказва помощ за...
Ако сте фенове на сладкото, информацията, че потреблението на шоколад може да ни помогне да отслабнем, ще ви зарадва. Неотдавнашно прочие..

4) Пием доста алкохол 

Пиенето на алкохол е нещо, което хората у нас всеобщо вършат. И до момента в който при цигарите най-малко го има ограничаването за пушене на затворени места, то с пиенето всеки човек би трябвало самичък да се управлява. Цирозата не е смешка работа - внимавайте с пиенето, с цел да не съжалявате на остарели години. 

5) Не спортуваме достатъчно 

Малкото придвижване в 21-ви век е нещо, което става рисково. Все повече хора страдат от затлъстяване, а неналичието на придвижване и тренировки е очевадна. Нуждаем се от време за разходка, за тренировки и това би трябвало да се случва постоянно, а не да си го обещаваме всяка година за 1-ви януари. 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР