Има нужда от мъдрост, има нужда от решение сега. Нашето

...
Има нужда от мъдрост, има нужда от решение сега. Нашето
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Нашето предложение е да изберем временен председател на СОС

Има потребност от мъдрост, има потребност от решение в този момент. Нашето предложение е да изберем краткотраен ръководител на Столичния общински съвет (СОС), Грети Стефанова, с цел да можем да решим част от неотложните проблеми на града. Това съобщи на брифинг в СОС столичният кмет Васил Терзиев.

Това е нашето предложение, считаме, че в поддръжката му не стои диалогът дали сме леви или десни. Предлагаме краткотрайно решение, без да застрашаваме работата за града. Надяваме се поддръжка на нашето предложение, съобщи Васил Терзиев, оповестява Българска телеграфна агенция.

Неотложните проблеми са свързани с разплащането на част от плановете с европейско финансиране, където има заплаха от загуба на безплатна финансова помощ и риск за идващите стадии на тези планове, сподели Терзиев. Става въпрос за проблем с разплащането на 70 млн. лева по инфраструктурни планове, което в случай че не бъде направено, се рискуват към 40 млн. лева загуба на безплатно финансиране плюс 200 млн. лева от идващия цикъл, за които доста бързо би трябвало да се работи. По сметките за тези планове пари няма, осведоми Терзиев. Той сподели, че в случай че не бъде определен ръководител, средствата могат да дойдат посредством разпореждане на Министерския съвет. Втората опция, по думите му, е пренасочване на част от парите. Краят на декември е крайният период, по тази причина би трябвало да се откри решение, съобщи Васил Терзиев.

Той изясни предлагането на краткотраен ръководител с пазаруване на време, с цел да се спасят значими планове за града. За нас е значимо да приемем разплащането на тези планове, както и да приемем план-сметката за боклука, означи кметът Терзиев. Решението е краткотрайно, за два-три месеца, до края на февруари. Терзиев обърна внимание и на друга значима задача - приемането на бюджет на Столична община в края на февруари, когато ще се види какво единодушие може да се реализира.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР