Има неща, които ние казваме, а хората срещу нас разбират

...
Има неща, които ние казваме, а хората срещу нас разбират
Коментари Харесай

7 фрази, които умните хора никога не казват

Има неща, които ние споделяме, а хората против нас схващат по напълно друг метод. Възможно е в подобен случаи нашите мнения да наранят възприятията на някого и резултатът да се окаже напълно друг от това, което е била първичната ви концепция.

Експертите от компанията TalentSmart се занимават с изследване на прочувствената просветеност. Те са работили с над милион души и са открили, че малко хора знаят задоволително добре по какъв начин да поднесат дадена информация, тъй че да бъдат разбрани вярно.

По тази тематика от CNBC показват няколко изречения, които човек в никакъв случай не би трябвало да употребява и вместо тях дават по-добра опция:
" Изглеждаш изтощен. " Вместо това: Всичко наред ли е при теб? " Ти постоянно... " или " Ти в никакъв случай... " Вместо това: " Изглежда правиш това постоянно. " или " Изглежда правиш това задоволително постоянно, с цел да ми направи усещане. " " Както съм казвал/а и преди... " Вместо това: Поднесете информацията по друг метод от предходния път. И направете по този начин, че да звучи по-интересно и подчертайте внимателно какъв брой значимо е това, за което говорите. " Успех " Вместо това: " Знам, че разполагаш със всички нужни качества/знания, с цел да се оправиш с това ". " Зависи от теб " или " Каквото решиш " Вместо това: " Нямам задълбочени наблюдения по въпроса, само че има някои неща, които можеш да имаш поради ". " Аз в никакъв случай не казвам/правя по този начин " Вместо това: Подобни изречения се употребява, с цел да отвлечем вниманието от нещо, което не сме създали добре. По-добрият вид е да признаем, че сме сбъркали и да се простим. " Изглеждаш доста добре за годините си " Вместо това: " Изглеждаш отлично ". Повече от това не е нужно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР