НАЙРОБИ, Кения (AP) — Наводненията и проливните дъждове в Кения

...
НАЙРОБИ, Кения (AP) — Наводненията и проливните дъждове в Кения
Коментари Харесай

Най-малко 70 души загинаха от наводнения в Кения, тъй като се очаква още дъжд през уикенда

НАЙРОБИ, Кения (AP) — Наводненията и проливните дъждове в Кения са умъртвили минимум 70 души от средата на март, представител на държавното управление сподели в петък, два пъти повече, в сравнение с беше обявено по-рано тази седмица.

Източноафриканската страна видя седмици на проливни дъждове и съществени наводнения в столицата на Кения Найроби, както и в западните и централните райони на страната.

Говорителят на държавното управление на Кения Исак Мваура в петък опроверга изказванията, че стотици хора са починали при продължаващите наводнения и сподели, че формалният брой към този момент възлиза на 70.

Пет тела бяха извадени в петък от река в окръг Макуени, източна част на страната, откакто камион, в който са пътували, е бил затрит от потънал мост, заяви локалната станция Citizen TV. Други 11 бяха избавени.

Заместник-президентът Ригати Гачагуа сподели в петък на брифинг за вести, че държавното управление е заделило 4 милиарда кенийски шилинга (29 милиона долара) за старания за незабавна помощ, само че не предоста...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР