Има натиск чрез есемеси, обаждания и листчета кои деца да

...
Има натиск чрез есемеси, обаждания и листчета кои деца да
Коментари Харесай

Уволнена директорка на столична детска градина: Има натиск чрез есемеси кои деца да бъдат приети „по втория начин”

Има напън посредством есемеси, позвънявания и листчета кои деца да бъдат признати „ по втория метод ”, който идва от дирекция „ Образование ” в Столичната община и от районните кметове. Това разгласи пред БТВ уволнената директорка на 164 ОДЗ „ Зорница “ в кв. „ Горна баня ” Мариана Иванова.

Тя е получила заповедта за уволняване на 20 декември. Мотивите са, че има нерегламентиран банкет на 24 деца.

Иванова посочи, че тези 24 деца са признати за четири години. Този банкет става посредством документи за хронично заболяване или за специфични просветителни потребности след позвъняване или есемес от началници в Столичната община.

Директорката е получавала есемеси от районния кмет на „ Овча купел ” Христина Семерджиева. По думите й напън упражнява и директорката на отдел „ Образование ” Мария Минчева – нормално посредством експерта Ирен Николова.

Мариана Иванова е подготвена да покаже писмени доказателства – есемеси. Категорична е, че на сходен напън са подложени шефовете на всички общински градини в София.

Тя е безапелационна, че пари не е взимала. Чувала е, че родители са плащали по 3000 до 5000 лева на по-високо равнище, само че признава, че няма доказателства.

ОДЗ „ Зорница ” е единствената детска градина с яслена група в „ Горна баня ”. Иванова е желала разширение на градината и разкриване на нови групи, само че общината не е съдействала това да се случи.

Учителите в градината и родители на деца, които посещават или са посещавали ОДЗ „ Зорница “ застават зад уволнената директорка.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР