Има над 700 млн. лева за решаване на проблема с

...
Има над 700 млн. лева за решаване на проблема с
Коментари Харесай

Димов: Има над 700 млн. за борба с мръсния възд

Има над 700 млн. лв. за решение на казуса с мръсния въздух в настоящата оперативна стратегия на министерството. Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов пред Българска национална телевизия. Според него тя е станала настояща, когато е била избрана като приоритет на министерството през 2017-та година.

" Когато се задават въпроси към локалната власт, би трябвало надлежно локалната власт да отговори на това, което направихме и което съгласно мен беше доста сериозен пробив в екологично законодателство. Ние променихме сега тласъците, респективно глобите, към локалната власт. Досега беше глобено, в случай че не се извършват стратегиите, в този момент ние глобяваме, в случай че няма резултат, т.е. за първи път фокусът е ориентиран към реализиране на резултат, което в края на краищата е значимо, тъй като в случай че вие изпълнявате една стратегия без резултат, значи тази стратегия не е добра ", сподели още той.

" Това, което може да се каже за изборите, които минаха тази година - тъй като има евроизбори, локални избори, несъмнено и на двата избора спечелилият е ГЕРБ ", сподели Димов.

По думите му ръководещата коалиция като цяло се е показала доста добре. „ На локалните избори Вътрешна македонска революционна организация удвои общинските си съветници – от 120 на 240, от към 30 кмета до момента, над 60 сега, тъй че това е сериозна поддръжка за ГЕРБ, т.е. резервира обединението си, поддръжката, която има, тъй че това е първият извод “, сподели Димов.

" Вторият извод се видя най-ясно в София - че старите комунисти направиха коалиция с новите комунисти “, разяснява той.

„ На процедура тук под комунизъм аз имам поради метод на мислене, който е в тези, които в действителност вие в този момент определихте като старите десни отивали в новите леви. Много от дълго време тече развой, за който и аз в качеството си на анализатор съм имал опция да приказвам при вас, че разделянето на ляво и дясно минава на консервативно-либерална основа и естествено ние виждаме в тази коалиция, за която говорите от леви либерали до зелени комунисти. Тоест една настройка, която напълно стои в сферата, която напълно умерено можеше да бъде подкрепена и да поддържа леви претенденти. Видяхме го в осем региона в София, видяхме го в поддръжката на претендента за кмет на Българска социалистическа партия. Така че това е развой, който ще продължи в тази посока “, изясни той.

„ Всъщност първо тя би трябвало да престане да се назовава градска десница и аз не знам за какво се срами да се назова демократична левица. Тя всичките ѝ дейности са свързани, апропо там се заражда един нов Коминтерн. Ние виждаме техния евродепутат сега какви интензивности има против България. Видяхме по какъв начин предходния им евродепутат инцидентно изпусна аероплан, с цел да може да се стигне до една от най-тежките провали, които има българския транспортен бизнес. Така че ние виждаме зараждането един нов Коминтерн, международен Коминтерн, който е подготвен в някакво име да съобщи националните ползи на България, както това се е случвало примерно незабавно след 1944 година. Така че от тази позиция просто това е развой, който би трябвало да бъде изчистен, с цел да престанат и гласоподавателите да бъдат обърквани. Но това няма по какъв начин да се случи от през днешния ден за на следващия ден, това е муден развой – той ще се случи “, сподели още Димов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР