Има начин да ядете каквото искате и да отслабнете -

...
Има начин да ядете каквото искате и да отслабнете -
Коментари Харесай

Ето как 16 часа глад променят живота ни

Има метод да ядете каквото желаете и да отслабнете - от време на време недояждане. Ефективността на този способ за унищожаване на наднорменото тегло към този момент е доказана от голям брой диетолози. През последните години сходна диета набира голяма известност измежду тези, които желаят да смъкват непотребни килограми без непотребни проблеми. Дълго време специалистите предизвикват постоянното хранене, като настояват, че пет хранения дневно ускоряват метаболизма и ви оказват помощ да отслабнете по -бързо. В резултат на това актуалните дами се опасяват да пропуснат закуската и да се принудят да хапнат, даже и да не са гладни. Но в действителност ли тялото ни се нуждае от подобен режим? Сравнително скорошни западни специалисти стигнаха до заключението, че няма нищо неприятно в това да пропуснете първото хранене и да обявите гладна стачка до обяд или даже вечеря. Дори в случай че това опонира на всички правила на вярното хранене, които познавахме преди, периодическото недояждане в действителност оказва помощ да отслабнете и да излекувате тялото.

Каква е същността?
Прекъсващото недояждане е диета за намаляване, която включва отбягване на храна понякога. Най -популярният способ е системата 16/8 - изцяло се въздържате от храна за 16 часа и 8 часа, когато можете да ядете. Храненето по този метод кара тялото да изгаря мазнините. Основното преимущество на гладуването е, че въобще не е нужно да се отказвате от храната, ще бъде задоволително да пропуснете закуската, обяда или вечерята. Емоционално това е доста по-лесно от безспорното недояждане. Освен това няма ограничавания за продуктите, което значи, че можете да си позволите дребни недостатъци: десерти, пържена храна, самун, сладкиши.

Принцип на от време на време недояждане
16-часовият отвод от ястие усъвършенства секрецията на инсулин и това прави тялото по-малко сензитивно към въглехидрати с висок гликемичен показател и понижава глада. Вашето тяло в моменти на апетит стартира да изгаря мастните запаси, без да се разсейва от преработката на храна. Освен това празният корем може да „ почине “, той покачва имунитета и усъвършенства хормоните. Някои диетолози са уверени, че този принцип на хранене понижава възпаленията в организма, контролира равнищата на кръвната захар и усъвършенства умствената функционалност. С композиция от от време на време недояждане и силови тренировки можете да спечелите мускулна маса посредством изгаряне на мазнини, тялото ще стане по-изявено и тонизирано. Но без подобаваща подготовка ще бъде мъчно да се спортува на празен корем.

Кога мога да хапвам?
Като начало би трябвало да определите сами по кое време е по-лесно да постите - заран или вечер. Ако елементарно можете без закуска, в този момент можете да „ проспите” утринната си овесена каша с чиста съвест. Да предположим да вземем за пример, че сте вечеряли в 20 ч., Което значи, че към този момент в 12 ч. На идващия ден можете да обядвате щедро или, в случай че към момента не сте гладни, да хапнете лате с кроасан (и да продължите да отслабвате!). Като се има поради съня, ще останете без храна в продължение на 16 часа. В 20 часа можете да се отдадете на изобилна вечеря, паста или месо с гарнитура.
За тези, които не могат да стартират деня без закуска, вечерните бягания до хладилника са неразрешени. На сутринта не можете да си откажете нищо. Но в случай че закусвате в 8 сутринта, след 16 часа ще би трябвало да се откажете от изкушенията. Но погледнете го от другата страна: до този миг не сте лимитирани в нищо.

Кой не е подобаващ за от време на време недояждане?
Постът, както всяка диета, има противопоказания, тъй че преди да експериментирате с тялото си, е по-добре да се консултирате с доктор. Прекъсващото недояждане е противопоказно за тези, които имат гастрит, проблеми с жлъчния мехур, надбъбречните жлези, както и бременни и кърмещи дами.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР