Има множество предизвикателства в живота ни, които искат пълно спокойствие

...
Има множество предизвикателства в живота ни, които искат пълно спокойствие
Коментари Харесай

3 начина да придобиете увереност в себе си, препоръчани от харвардски психолог

Има голям брой провокации в живота ни, които желаят цялостно успокоение и убеденост – изявленията за работа, речи, значими срещи и така нататък. За благополучие има и способи, които оказват помощ бързо да преодолеем страховете и да се вземем в ръце.

Ето няколко научно потвърдени метода:

1. Застанете в поза на победител и стойте по този начин две минути

В известната си лекция за TED, събрала повече от 30 милиона гледания, общественият психолог от Харвард Ейми Къди приказва за езика на тялото и увереността. Съветът ѝ е да заемаме „ мощна поза “ преди всяка сложна задача. Правете го заран преди да се разсъните, в асансьора, пред огледалото – мястото няма значение.

„ Позата на супергерой “ наподобява по този начин: изправете тил, издърпайте обратно раменете, леко повдигнете брадичка и поставете храката в една линия с ханша. Усетете по какъв начин се изпълвате със мощ и задръжте тази позиция в продължение на две минути. Опитайте да дишате надълбоко и ритмично. Можете също да заемете и поза „ морска звезда “ - като издигнете ръце във въздуха във V-образна форма. Представете си, че сте олимпийски първенец на фундамент.

Експериментите демонстрират, че хората, които употребяват този способ, реализират по-добри резултати. Езикът на тялото се отразява освен върху метода, по който ни виждат другите, само че и на метода, по който ние самите гледаме на себе си.

2. Представете си бъдещото си аз

Ярката и подробна визия за това по какъв начин ще наподобява живота ви в бъдещето оказва помощ за превъзмогване на страха от неуспех. Хал Хершфийлд, учител по маркетингови технологии в Университета на Ню Йорк приканва участниците в проучването му да си показват по какъв начин ще наподобява живота им след 10 години.

След което демонстрира на част от тях изображения на „ по-възрастното им аз “ и предлага на всички ролята на вложители в започващи планове. Тези, които са видели „ остарелите “ версии на себе си били два пъти по-склонни да влагат спрямо останалите. Оказва се, че когато си представим блестящо бъдещето си – такова, каквото желаем то да бъде – се стремим да го реализираме колкото можем по-бързо, действайки по-решително.

3. Благодарете на живота си

Това е различен метод да видите нови хоризонти пред себе си, без значение от всеки неотдавнашен стрес. Като новак бизнес коуч и самотна майка за Джейн Скалия е било ужасно мъчно да се оправи откакто била уволнена от работа, претърпяла сложен бракоразвод и се оказала до гушата в задължения. За да реши проблемите си, тя решила да влага в себе си и да изкара няколко онлайн курса по личностно развиване и да извършва някои всекидневни практики. Всичко това ѝ оказва помощ да усили приходите си от нула до половин милион $.

„ Първата ми всекидневна процедура беше да показвам признателност. Всяка вечер си спомнях за всички прелестни неща, които са ми се случвали и съм виждала през живота си. Следващият стадий от моето самообразование беше да благодаря за нещата, които следва да реализира. Например, вместо да си кажа „ Искам да имам двама нови клиенти през този месец “, си споделях „ Благодарна съм, че ще имам двама страхотни нови клиенти “.

Как работи? Достатъчно просто: елементарно е да „ подведем “ съзнанието си да повярва в триумфа, с цел да го реализира по-лесно. Когато сме признателни за нещо, мислим положително и усещаме прилив на сила вътре в себе си.

Източник: Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР