Има много въпросителни относно потъването на ракетният крайцер Москва -

...
Има много въпросителни относно потъването на ракетният крайцер Москва -
Коментари Харесай

Страхотия! Потъналият крайцер "Москва" може да е носил ядрени бомби

Има доста въпросителни по отношение на потъването на ракетният крайцер " Москва " - перлата в короната на съветския флот. Кремъл твърди, че човешка неточност и стихия са предизвикали загубата на плавателния съд, до момента в който Украйна споделя, че нейните ракети са потопили кораба.

Все още не е изцяло ясно коя от двете версии е истина и коя - небивалица. Появиха се обаче подозрения, че " Москва " може да е носил нуклеарни бойни глави на борда си. Украинският промишлен портал Defense Express оповестява, че крайцер ът " Москва " може да има нуклеарни бойни глави. Крайцерът Москва носи 16 ракети Р-1000 Вулкан, които могат да бъдат въоръжени с нуклеарни бойни глави с мощ до 350 килотона. Не е ясно обаче дали нуклеарни бойни глави постоянно участват в инсталацията или те се слагат там единствено по специфична поръчка.

Крайцерът " Москва " е част от силите за непрекъсната подготвеност на Черноморския флот, тъй че би трябвало да може бързо да излиза в намерено море за осъществяване на бойни задания. Презареждането на бойните глави на ракетата P-500/1000 е трудоемка задача и би трябвало да се прави единствено в базата.

В момента не е известно съотношението на броя на нуклеарните бойни глави към стандартните бойни глави на съветските крайцер и.

Освен това крайцер ът може да носи и други нуклеарни оръжия – ракети за системата Fort, която е корабен аналог на С-300. По руско време няколко от тях постоянно са били на борда на 64 ракети от тази система.

Според Defense Express в кратковременен проект няма риск от допустима детонация на тези ракети при положение на поглъщане на крайцер а. Както акцентира порталът, сега има към 10 нуклеарни реактора, към 10 торпеда и към 20 балистични ракети на дъното на моретата и океаните, множеството от които се озоват там вследствие на повреди на руски кораби, случили се от 60-те години на предишния век до 1980-те години.

Мхайло Самус, шеф на боен мозъчен концерн в Лвов, Андрий Клименко, редактор на Black Sea News, и украинският вестник Defence Express предизвестиха през днешния ден, че " Москва " е проектирана да носи нуклеарни бойни глави , които биха могли да се инсталират в носовата част на свръхзвуковите ѝ ракети Р-1000, предопределени за заличаване на американски самолетоносачи.

На борда на " Москва " може да е имало нуклеарни бойни глави - две единици “, сподели Самус, а Клименко прикани другите черноморски страни - Турция, Румъния, Грузия и България - да упорстват за пояснение - къде са тези бойни глави, къде са били те, когато боеприпасите са се взривили.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР