Има много основания да се преосмисли политическата система у нас.

...
Има много основания да се преосмисли политическата система у нас.
Коментари Харесай

Парламентарното управление тук е неудачно и изборите ще го докажат

Има доста учредения да се премисли политическата система у нас. Слави Трифонов предложи организирането на референдум за въвеждането на президентска република, само че за жалост не изясни нищо повече от това. Защото президентска република е Русия, Беларус, само че също по този начин Съединени американски щати и Франция, което са два разнообразни полюса. Но това, че дебатът за смяна на политическата система в България беше отворен от Има Такъв Народ е позитивно събитие, сподели политологът Слави Василев.

Изборите в неделя още веднъж ще покажат, че политическите партии няма да могат да образуват консенсус и няма да съумеят да излъчат държавно управление, предвижда Василев. Според него даже и да се стигне до постоянно държавно управление, то ще бъде с къс небосвод на ръководство, тъй като парламентарната форма на ръководство, където политиките се градят въз основа на консенсус сред политици е неудачна за България.
Полупрезидентска република. Какво значи това? Какво би стимулирало поддръжка за въвеждане на президентско ръководство? Алтернативната концепция на Слави Трифонов ще помогне ли на Има Такъв Народ да влезе в 48-то Народно заседание?
Отговорите на Слави Василев, " Директно в новините " със Стефан Кунчев.



Визитка :

Слави Василев е политолог, приключил интернационалните връзки в Бостънския университет, Съединени американски щати. Работил е в американския Конгрес, а по-късно и като основен специалист в кабинета на президента Румен Радев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР