Има много начини да проверите качеството на продуктите, но повечето

...
Има много начини да проверите качеството на продуктите, но повечето
Коментари Харесай

10 начина да проверите качеството на храните, които ядете всеки ден

Има доста способи да ревизирате качеството на продуктите, само че множеството от тях са комплицирани и може да се наложи да потърсите помощ от експерт.

Нашият екип се въоръжи с тези способи, от които можете да се възползвате независимо, вкъщи или даже в магазина.

Извара

Нишестето и растителните мазнини постоянно се прибавят към изварата. Проверете дали те са в състава, като употребявате капка йод. Ако има нишесте, изварата ще се оцвети в синьо, в случай че няма – цветът на йода няма да се промени.

Оставете малко извара на стайна температура. Ако съдържа растителни мазнини, след няколко часа изварата ще промени цвета си и ще се покрие с жълта коричка. Истинската извара няма да промени цвета си.

Пилешко месо

Обърнете внимание на белите ивички и прекомерно необятната телесна лой. Това значи, че птицата е била хранена с храна с хормонални добавки за прекомерно малко време. Такова месо не може да се назова потребно.

Цветът на месото също е значим: жълтеникавият цвят демонстрира, че месото не е прясно. Пилешкото би трябвало да е розово и еластично.

Мед

Вижте по какъв начин медът капе от лъжицата. „ Сурогатът “ се стича в локва, хубавият мед – в разтеглив поток, образуващ „ хълмче “.

Вкусът на карамел на меда подсказва, че той е бил загрят, а несъразмерната наслада разкрива съществуването на захар.

Заквасена сметана

За да ревизирате дали заквасената сметана съдържа растителни мазнини, разбъркайте в чаша гореща вода лъжица заквасена сметана. Продуктът с неприятно качество ще пада „ на парцали “, същинската заквасена сметана ще се разтвори до хомогенна мътна течност.

Замразени зеленчуци, горски плодове и плодове

Забележете дали има лед и сняг върху замразените храни. Ако е по този начин, продуктът не е съхраняван вярно. Изберете оня, който леко е покрита със „ слана “.

Риба

Застоялите риби имат потъмнели очи, а хрилете им са оцветени в мрачно. Прясната риба има блестящи люспи, без слуз.

Месо

Когато избирате месо, натиснете го с пръст: прясното месо е еластично и бързо си връща първичната си форма.

Отрежете парче месо: в случай че в средата месото е мрачно и има светли контури – значи то се е накисвало за изкуствено „ подмладяване “. Сложете салфетка от горната страна – прясното месо не оставя мощна влага и изразени следи от кръв.

Зеленина

Вземете връзка зеленина. Ако е прясна, само че провисва в профил, цветът е прекомерно мрачен, а стъблата са прекомерно дълги, тогава най-вероятно са й помогнали да порасне благодарение на нитрати. Истинската зеленина е еластична, има естествено зелен цвят.

Кашкавал

„ Изчислете “ сиренето с растителни мазнини съгласно следните критерии: нискокачественият артикул се разпада при нарязване (това не се отнася за твърдите типове като пармезан), Кашкавалът бързо се покрива с коричка и напуква навън.

Оставете един комат кашкавал на слънце и наблюдавайте: същинският кашкавал ще омекне, некачественият – ще се втвърди, а на повърхността ще се появят капки масло.

Сладолед

Оставете сладоледа в паница – растителният артикул ще се топи дълго време, след което ще се трансформира в полупрозрачна локва. Натуралният сладолед ще омекне, само че ще си резервира плътната кремообразна консистенция.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР