Има места в България, които привличат с красотата си, с

...
Има места в България, които привличат с красотата си, с
Коментари Харесай

Прохлада, изцеление и чудеса на 63 км от Пловдив

Има места в България, които притеглят с хубостта си, с историята, която можете да чуете и преживеете от славното ни и далечно минало, само че има и такива, които носят силата, силата и магнетизма поради заряда и посланието, което предават и доста повече от това. Едно такова място, което няма потребност от доста изложение, е Кръстова гора: Святото място, което носи излекуване, дава религия и подарява надежда…

Кръстова гора се намира в Средните Родопи на 210 км от София и на 63 от Пловдив. Разположена е в най-южната част на област Пловдив, в направление юг – изток, на територията на община Лъки, в землищата на село Белица и село Борово.

Кръстова гора е място, което носи мощна сила, а историята споделя: През 1933г. там идва Йордан Дрянков от Ковачевица, Гоцеделчевско. Йорданчо, както го наричали локалните, пристигнал там, с цел да се откаже от светските богатства и да заживее спокойно и в синхрон с Господ. Често получавал видения и най-много за Цар Борис и историята пред нас оживява. Смята се, че точно в църквата “ Света Троица " се пази част от кръста Господен.

Местността е известна с намиращото се там християнско светилище на връх Кръста, което е християнски поклоннически център с интернационална популярност. Особено известен е при празнуване на християнския празник Кръстовден.

Там е построен манастирски комплекс " Света Троица “ от параклиси, повече прочут с името на местността Кръстова гора. На същия родопски връх, на който през днешния ден се намира манастирският комплекс, в миналото е съществувал остарял манастир, опустошен преди епохи. За това описват непокътнатите зидове, обработените камъни, разкритите основи на остарялата черква, камъните със следи от свещи по тях, както и откритите в земята кръстове от бигор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР