Има ли решение на политическата криза у нас и защо

...
Има ли решение на политическата криза у нас и защо
Коментари Харесай

Харалан Александров: Хората все повече започват да се замислят за президентска република

Има ли решение на политическата рецесия у нас и за какво партиите чертаят " червени линии "?

" Това е резултат от спора, в който бяхме въвлечени и който ескалира през последните 1-2 години. Ние имаме класическа обстановка на политическа война с доста по-цивилизовани средства, в която едната страна губи - така наречен " партии на смяната ". Те съумяха да се провалят на тези избори, по всички си проличава, че губят борбата и там стои огромният въпрос дали да признаят провалянето си, и да влязат в договаряния за мир. Това значи да признаят успеха на партиите на статуквото ", каза социалният антрополог Харалан Александров в студиото на .

Според него нуклеарното оръжие в политиката е, когато решаваш да нарушаваш закона и прилагаш репресии.

" На процедура е това, което прави Путин. Това се назовава честен гнет. Вероятно това ще се отрази на идващите избори. Има доста хора, които са в шок от това, което вършат техните водачи сега. Радикалната теза е: " Нито крачка обратно, ние сме завладяли тази територия, тя е наша, няма да отстъпим, би трябвало да смачкаме нашия зложелател ". Това се случва посредством вменяваме на виновност ", допълни Александров.

По думите му те от ден на ден озверяват.

" Нарцистичните мозъци имат личен сюжет и лична драма, техният максимален зложелател е действителността, те не могат да одобряват и признаят развитията във външния свят. Съпротивяват се против тях и ги претърпяват като персонална засегнатост. Това ги разболява. Този отвод от това да се водят естествени договаряния - води до повишаване на паника и обърканост ", счита общественият антрополог.

И добави, че по този метод печелившият може да се окаже президентът Румен Радев.

" Хората от ден на ден стартират да се замислят за президентска република. Българският народ е доста комплициран и разграничен сега. Той е пленник на тази нарцистична драма - по какъв начин да приемем действителността и да тръгнем към примирие ", разяснява още Харалан Александров.

Попитан дали Борисов е податлив на взаимни отстъпки, той отговори: " Колко повече от това, той непрекъснато прави взаимни отстъпки... Колкото по-кратко се държи, толкоз по-силен става. И колкото повече дребните скачат, толкоз по-жалки наподобяват. Това е игра, която Борисов печели. Те не могат да си показват, че не са на власт. "

Александров е безапелационен, че не може да има държавно управление на малцинството.

 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР