Има ли обща стратегия за излизане от кризата с коронавируса?

...
Има ли обща стратегия за излизане от кризата с коронавируса?
Коментари Харесай

Захариева се надява на обща стратегия в ЕС за излизане от коронавируса, защото за влизането е нямало

Има ли обща тактика за излизане от рецесията с ковид? На този въпрос външният министър Екатерина Захариева отговори, че " доста се надяваме излизането да е много по-координирано ". Тя посочи, че " влизането " не било доста координирано – Захариева приказва след вчерашния конферентен онлайн Европейски съвет на външните министри.
Много е значимо излизането да стане на база научните данни, акцентира външният ни министър – тъй като страните в Европейски Съюз са на друг стадий от развиване на епидемията. И добави пред Нова телевизия – единният пазар и свободното напредване в Европейски Съюз не действат.
Същевременно Захариева сподели, че Европейска комисия реагирала бързо и незабавно осигурила пренасочване на пари основно за медицински ограничения. България има 812 млн. евро, пренасочени от еврофондове и стратегии, с цел да се борим с COVID-19. „ Българското държавно управление работи целеустремено за влизане в еврозоната ”, увери външният министър и предизвести, че с цел да влезе в чакалнята на еврозоната една страна, тя би трябвало да е готова. " Трябваше ли да пристигна рецесия от подобен мащаб, с цел да убедим, че това е за положително – да разберем къде е по-добре, вътре или вън ", попита риторично Захариева.
Все още съществува разногласието за " коронаоблигациите " и пакета от финансови механизми в еврозоната, има спор и по многогодишната бюджетна рамка (2021 – 2027), призна Захариева. А по въпроса със зелената договорка, България е на позиция, че тя би трябвало да е ориентирана към битка с следствията от COVID-19, посочи външният ни министър.
Къде сте тръгнали – по този начин Захариева реагира на въпроси за пътешестване зад граница. И подсети – 14 дни карантина, в случай че се връщате в България. Тразнитът през България за Турция е разрешен, само че в Турция има доста прецизен надзор – там 14-дневната карантина е в изолирани места, предизвести външният министър. „ Колкото и да ни се желае да възстановим естествения живот, това няма да стане през лятото ”, счита Захариева и предложи в случай че ще пътуваме за отмора, да си пътуваме в България. Тя посъветва българските студенти да не вървят на бригади в Съединени американски щати и да наблюдават известията на американското посолство в България.
По отношение на пленения български морски капитан на транспортен съд при Бенин Захариева сподели, че има съмнение, че той към този момент не е на територията на Бенин. Той беше похитен със 7 моряци и увери, че службите на няколко страни работят, тъй като отвлечените са разнообразни жители.
Още: " Не се вижда завършек на рецесията с ковид, само че Гърция и Южна Корея са отлични образци за добра работа "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР