Има ли нарушения при откриващото събитие на Европейска столица на

...
Има ли нарушения при откриващото събитие на Европейска столица на
Коментари Харесай

Проверяват фондация Пловдив 2019 за умишлено сключени неизгодни сделки

Има ли нарушавания при откриващото събитие на Европейска столица на културата 2019-та? Проверките по формираното преди две седмици досъдебно произвеждане не престават, а през днешния ден ръководителят на фондация „ Пловдив 2019 " Кирил Велчев разгласи, че ще разяснява тематиката едвам когато излязат резултатите.

Пловдив

Държавното обвиняване събира доказателства против представител на фондацията, за това че е сключил съзнателно неизгодна договорка във връзка обилната гала при започване на 2019-та година. На базата на отчетите - от прокуратурата и от Агенцията за държавен финансов надзор наблюдаващият прокурор е решил, че има събрани задоволително данни, с цел да стартира досъдебно произвеждане. Първоначалният период за събиране на доказателства е два месеца.

За първи път през днешния ден от Фондация „ Пловдив 2019 " разясниха обстановката.

Само седмица след откриването на Европейската столица на културата на 12 януари, прокуратурата в Пловдив образува инспекция за непозволено консумиране на 2 млн. и 200 000 лв.. Срокът на инспекцията беше удължаван няколко пъти, а от Агенцията за държавен финансов надзор установяваха 7 нарушавания при сключването на договорите за публичните поръчки за церемонията.
Кирил Велчев-изпълнителен шеф на фондация „ Пловдив 2019 ": Тече инспекция, инспекцията е от началото на годината, несъмнено, незабавно откакто прокуратурата се самосезира имаше инспекция от Агенцията за държавен финансов надзор, която излезе с формален отчет, който е обществен по този начин или другояче и сега тя продължава под някакъв начин-
От Агенцията за държавен финансов надзор са ревизирали 13 публични поръчки и общо 43 контракта за откриващото събитие на 12 януари на обща стойност 3 198 312 лева.
Кирил Велчев-изпълнителен шеф на фондация „ Пловдив 2019 ": Там има няколко административни нарушавания, които са просто неточности, в случай че кажа, че нищо не ме тормози, ще излъжа, само че в последна сметка бяхме проверявани много, продължава цялото това нещо, тъй че каквото стане оттук насетне. Информация сега когато завърши цялото това нещо ще имаме и ние, и вие, тя ще е обществена, тъй че чакаме.
А до момента в който стане ясно ще има ли обвинен за непозволено подписани контракти, на 12 януари с надалеч по-скромна гала Пловдив ще съобщи щафетата на идната Европейска-столица на културата.
Кирил Велчев-изпълнителен шеф на фондация „ Пловдив 2019 ": Ненапразно е определена датата, тъй като желаеме да създадем един цикъл от самото разкриване на ЕСК.
Закриващата проявата ще коства 50 000 лв. или 50 пъти по-малко, в сравнение с бяха изхарчени за откриването.

Закриващото събитие ще се организира в Дома на културата „ Борис Христов " и ще се излъчва онлайн.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР