Има ли конфликт на интереси? Журналист до Прокопиев и Огнян

...
Има ли конфликт на интереси? Журналист до Прокопиев и Огнян
Коментари Харесай

Журналист до Прокопиев и Огнян Донев защитава интересите на хипермаркетите Лидл, Кауфланд и Била


Има ли спор на ползи? Журналист до Прокопиев и Огнян Донев издава сп. "Форбс " и съставлява хипермаркетите "Лидл ", "Кауфланд " и "Била "

Журналистът Йордан Матеев е издател на списание "Форбс " в България, само че в същото време е ръководител на Сдружението за съвременна търговия, което пази ползите на питателните вериги "Лидл ", "Кауфланд ", "Била ", "Т маркет " и други

В колегията към този момент се питат това не е ли спор на ползи.

От една страна да си самостоятелен публицист и медия, а въпреки това - да защитаваш търговски ползи на магазини. Не е ясно и по какъв начин биха реагирали на сходно нещо самите американци от "Форбс ".

Йордан Матеев е някогашен публицист от "Капитал " на обвинения предприемач Иво Прокопиев. Той стана издател на сп. "Форбс " посредством компанията си “Българска бизнес медия”. Тя е дъщерно сдружение на “Фондацията за поощряване на предприемачеството”, учредена от него.

Първите 4 дарения от по 50 хиляди лв. за издаването на "Форбс " са показани пред Агенцията по вписванията, където Матеев е внесъл всички документи и отчети за фондацията. Те са направени от Ивайло Пенчев ( “Уолтопия”), Огнян Донев ( “Софарма” и издател на сп. “Клуб Z”), Жечко Кюркчиев ( “Фикосота”) и фондация “Карол”, чийто основател е Станимир Каролев.

По думите на издателя настоятелството на фондацията на процедура е ръб на огромните донори. В момента в него има трима предприемачи - Сашо Дончев ( “Овъргаз” и издател на в. “Сега”), Огнян Донев и Ивайло Пенчев. /ПИК
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР