Има ли господар на пазара на сладоледи в България? Комисията

...
Има ли господар на пазара на сладоледи в България? Комисията
Коментари Харесай

Има ли господар на пазара на сладоледи в България?

Има ли стопанин на пазара на сладоледи в България? Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е почнала следствие по въпроса.

На мушка е компанията „ Фронери България “. В Комисия за защита на конкуренцията са постъпили два сигнала от противници на тази компания, които настояват, че тя по този начин се е разгърнала в България, че управлява мрежата за дистрибуция на сладоледи и заплашва естествената конкуренция, предава Сега.

Българската „ Фронери “ е част от едноименна интернационална група, която работи в 20 страни по света. Тя е лицензионен сътрудник на Nestlé, Mondelez и други известни компании от „ сладкия отрасъл “. У нас е позната със сладоледите Familia, Boss, Nuii, Aloma, Milka, Oreo и други.

Жалбоподателите са „ Ескимос “ ЕООД (сладоледите „ Ескимо “) и „ Айс крийм България “ ООД (известно с марката КРИ КРИ).

Антимонополната комисия явно е намерила сигналите за задоволително съществени, тъй като е почнала разширено произвеждане „ за определяне на вероятно присъединяване в неразрешени отвесни съглашения, подписани сред „ ФРОНЕРИ БЪЛГАРИЯ “ ЕООД и членове на мрежата му за дистрибуция на сладоледени произведения, които имат за цел или резултат попречване, ограничение или нарушение на конкуренцията на съответния пазар “, както и за корист с господстващо състояние при разпространяването на сладоледени произведения, което може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията и да засегне ползите на потребителите “.

Засега не е ясно в какъв период ще се произнесе Комисия за защита на конкуренцията.

Етикети: КЗКмонополсладолед
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР