Има компенсации за потребителите на природен газ за декември и

...
Има компенсации за потребителите на природен газ за декември и
Коментари Харесай

Диана Ковачева предупреди за риска от високи изравнителни сметки

Има обезщетения за потребителите на природен газ за декември и януари, само че хората считат, че те не са задоволителни. Става въпрос за към 140 000 души. Това сподели омбудсманът Диана Ковачева в „ Денят стартира с Георги Любенов “ по Българска национална телевизия.

Тя уточни, че проблеми има и с топлофикациите в страната, защото 6 от тях са на природен газ, само че не са получили на този стадий обезщетения. В момента не е ясно това по какъв начин ще се отрази на джоба на потребителите, сподели Ковачева.

Тя предизвести за риска от високи изравнителни сметки в края на отоплителния сезон, защото прогнозната цена на природния газ е била доста по-ниска от действителната в следствие. „ Никой не може да каже какъв брой огромна е „ ножицата “ там и по какъв начин ще се отрази. Това съгласно мен е обезпокоително “, съобщи Ковачева.

Тя уточни, че са нужни незабавни законови промени, с които да се дефинират енергийно бедните хора. „ За всички е ясно, че кръгът на енергийно бедните хора е нога по-голям, в сравнение с действително сега са обезщетенията “, разяснява омбудсманът.

В подтекста на непрестанно растящата инфлация и невъзможността на доста хора да обслужват отговорностите си е значима работата по готвените промени в Закона за колекторските компании, както и този за персоналния банкрут, акцентира Ковачева.

Според нея КОВИД добавката би трябвало да влезе в пенсиите на хората, а не да им се лишава.

Жалбите, които постъпват при омбудсмана, са свързани и със здравното обслужване. По думите й проблемите с КОВИД центрове са доста. „ В градове като Видин и Силистра няма такива центрове “, уточни тя. В Спешната помощ също има проблеми. „ Хората се оплакват, че се дава приоритет на ковид, а другите болести остават на назад във времето “, разяснява омбудсманът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР