Има храни, които се отразяват зле на здравето на децата.

...
Има храни, които се отразяват зле на здравето на децата.
Коментари Харесай

Най-вредните храни за вашето дете

Има храни, които се отразяват зле на здравето на децата. Те са изключително рискови, в случай че хлапето ви ги употребява постоянно, защото детският организъм занапред би трябвало да се развива.

Някои храни могат да повлияят зле върху тежестта на детето, като доведат до внезапно повишаване на килограмите. Вредни за здравето на детето ви са няколко групи храни.

Но тъкмо те са и най-приятни за децата, по тази причина ще ви е много мъчно да се справите с предизвикването да откажете на детето да му ги купите.

Децата обичат да хапват сандвичи с разнообразни типове колбаси, само че е доста по-полезно за тях да им сварите пилешко или телешко месо и с него да извършите здравословен сандвич. Саламите са нездравословни за детето, защото в тях има стабилизатори, оцветители, ароматизатори, които вредят на детския организъм.

Желираните бонбони, които децата гълтам с цялостни шепи, не са от най-полезните храни за тях. Затова ги заменете със сушени плодове.

Газираните питиета и по този начин наречените натурални сокове са цялостни със захар и са същински магнит за малчуганите. Научете детето си да пие прясно изцедени сокове. Вариант за потребна напитка е сокът от компот.

 Вредно Хранене

Едно от обичаните изкушения за децата са пържените картофи, които се оферират във веригите за бързо хранене. Те обаче не са потребни за детския корем, защото съдържат прекомерно доста лой. Заменете пържените картофи със задушени или печени картофи.

Кроасаните, с които доста деца стартират деня си, не зареждат организма с нужната му сила. Те съдържат въглехидрати, а заран детският организъм има потребност и от белтъчини.

Мазните банички също са нездравословни за организма на детето ви. Ако желаете да му дадете да хапне баничка, по-добре е да я извършите вие, в сравнение с да му позволите да си купува от баничарница, където сиренето се заменя с извара и доста постоянно се употребява остаряла лой.

Освен газираните, енергийните питиета са обичани на доста деца. Това е цялостен парадокс – да позволите на хлапето да се налива с течност, която е цялостна с подсладители, ароматизатори и кофеин. Алтернатива на енергийната напитка за хлапето е какаото и горещият шоколад, които също зареждат с сила.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР