Има голяма вероятност от скок на дефицита през 2019 г.

...
Има голяма вероятност от скок на дефицита през 2019 г.
Коментари Харесай

Най-притеснително е, че в България почти няма средна класа

Има огромна възможност от скок на недостига през 2019 година на фона на неналичието на промени в основни браншове и недоброто обмисляне и ръководство, предвижда финансистът Любомир Дацов.

Дацов посочи пред bTV като неприятно политическо решение отпущането на спомагателни средства за дотъкмяване на автомагистрала "Хемус ".

"Това, което направихме – да преместим парите в извънбюджетна сметка, не дава отговор на никакви правила, български и интернационалните. Подобни дейности без действителен обект и търгове са живо нарушаване, а сходна извънбюджетна сметка би трябвало да се открива единствено с решение на Народното събрание ", посочи някогашният заместник-министър на финансите.

Той подчертава, че не е явен произходът на тези пари. В един случай се твърди, че е идват от преизпълнение по приходната част, а в различен – че става дума за средства, заделени по-рано за неслучили се планове.

Любомир Дацов акцентира също по този начин, че в сфери като опазването на здравето, образованието и вътрешните работи са нужни не пари, а промени.

"Като цяло България и Европа се движат с доста по-малки крачки, в сравнение с се движи останалият свят”, а най-притеснителното е, че междинната класа понижава и у нас съвсем я няма. Има 200-300 хиляди индивида, което е извънредно незадоволително, тъй като това е движещата мощ на стопанската система на всяка страна ", заключи финансистът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР