Има голям разлом между президентската институция и българските социалисти. Това

...
Има голям разлом между президентската институция и българските социалисти. Това
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Тайният износ на оръжие от Петков и Василев е престъпление

" Има огромен разлом сред президентската институция и българските социалисти ". Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в ефира на bTV. " Политиките, които организира служебният кабинет, доста се разграничават от политиката на Българска социалистическа партия ", сподели тя. Нинова даде за образец разликите в обществената политика, във връзка с Украйна, за покупката на изтребителите F-16 и уволненията на социалисти от институциите. Политиките, които организира служебният кабинет, доста се разграничават от политиката на Българска социалистическа партия, разяснява Нинова.
 
Нинова разяснява и лидерската среща в Народното събрание от петък, на която участва водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според нея от нея са се произвели една добра и една неприятна вест.
 
" Лидерите на партиите, които пристигнаха на срещата, се обединихме към това, че би трябвало да спасим парламентарната република. Да преместим центъра на властта в Народното събрание, а не в президентската институция ", сподели Нинова и добави, че водачите на партиите на срещата са представлявали болшинство от над 130 народни представители, което е " узряло да се борим за парламентаризма ".
 
Лошата вест е била, че водачите не са се съгласили да създадем държавно управление. Нинова съобщи, че на този стадий за Българска социалистическа партия не стои въпроса да се направи коалиция с ГЕРБ. " При нас на този стадий не стои анулацията на решението за коалиция с ГЕРБ. След изборите ще беседваме ", сподели тя.
 
По отношение на публикацията в " Ди Велт ", Нинова цитира думите на сегашния длъжностен министър на стопанската система Никола Стоянов, че тя е самопризнания за осъществено закононарушение. " Излиза, че е имало скришен проект и Петков и Василев са взели участие в него ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР