Има гаранция, че страната ни получи количествата , които е

...
Има гаранция, че страната ни получи количествата , които е
Коментари Харесай

България ще получи толкова ваксини, колкото е заявила

Има гаранция, че страната ни получи количествата, които е декларирала. Това разгласи на постоянния брифинг в Министерски съвет шефът на Агенцията по лекарствата  Богдан Кирилов.
По думите му към съглашението сред Европейската комисия и производителите на ваксини против COVID-19 ни подсигурява достъп до контрактуваните количества. " До този миг Европейска комисия е договорила 2 милиарда с спомагателните количества, изясни Кирилов.
 Здравният министър пред премиера: Натискът над лечебниците понижа Здравният министър пред премиера: Натискът над лечебниците понижа
Здравният министър проф. Костадин Ангелов означи пред премиера Борисов, че се следи понижение на натиска в лечебните заведения и...
Той уточни, че България не е получавана информация за закъснение на доставките и означи, че РНК имунизациите са познати още от 90-те години, те не са необятно употребявани, само че има доста извършени клинични изпитвания.
От своя страна отрасловият министър Костадин Ангелов разгласи, че министерството на опазването на здравето възнамерява огромна осведомителна акция за изгодите от имунизирането против. 
" Екип на Министерството на здравеопазването работи в доста тясно съдействие с представители на компаниите производители, които да дават информация за имунизациите, с цел да може да се направи осведомителна акция, която да стигне до всеки един български жител ", изясни Ангелов.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР