Има една постоянна позиция на нидерландските правителства към нашата държава

...
Има една постоянна позиция на нидерландските правителства към нашата държава
Коментари Харесай

Проф. Здравко Попов: Българските политици подхранват негативната позиция на Нидерландия

„ Има една непрекъсната позиция на нидерландските държавни управления към нашата страна още от времето на участието ни в Европейски Съюз. Те постоянно са имали някакви съображения и доводи, които са били свързани със забавянето на нашите интеграционни процеси. Те акцентират като фактори проблемите с корупцията, нарушаването на правата на индивида и други такива отрицателни принадлежности. Тоест има едно априорно отношение към нас. От друга страна обаче ние подкрепяме тази непрекъсната позиция на Нидерландия с реториката от страна на нашите политици за всевъзможни събития, протичащи се на нашата територия “, съобщи още той.

„ След като центърът на отрицателната позиция по отношение на приемането ни в Шенген е ориентирана в Нидерландия, то нашите дипломатически старания би трябвало да бъдат ориентирани към подобряването на връзките ни с тази страна. Ние би трябвало да предприемем стъпки както по линия на стандартната дипломация, по този начин и би трябвало да развием забележителен дипломатически капацитет с нидерландското население “, разяснява още анализаторът. Той посочи, че има нужда от доста дейна дипломация както във връзка с Нидерландия, по този начин и към Австрия и други страни с негативно отношение към нас, т.е. ние би трябвало да отделим по-значителен потенциал за работа с тези точки в Европа.

„ Трябва да поставяме старания, да правим съгласно прегрупиране на силите си, на инструментариума си, с цел да се получат позитивни решения в наша изгода. Все отново обидата е реалност, Румъния и Хърватия би трябвало да се одобряват, само че България не, а аз не бих споделил, че тези феномени ги няма и в другите страни “, акцентира още той. „ Шенген е доста характерна тематика, нас доста по-лесно биха ни приели в Еврозоната, в сравнение с в Шенген. Ние официално отговаряме на доста критерии за участието ни в Шенгенското пространство, тъй че би било разумно да ни одобряват и нас. От друга страна има и някакви нюанси, които по един или различен метод пречат на една обща европейска позиция към нас. Не съм осведомен в елементи с позицията на всяка една страна членка на Европейски Съюз във връзка с българското участие в Шенген. Може би би било добре да се направи един подобен акуратен разбор. Ние споделяме едни страни са подготвени да ни поддържат, други не са. Нека тези, които са подготвени е добре да си проучват доводите за това и по този метод тези специфики да бъдат в интерес на нидерландското държавно управление да се базират точно на тях “, посъветва още проф. Здравко Попов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР