Има една очарователна арабска красавица, за която светът не говори

...
Има една очарователна арабска красавица, за която светът не говори
Коментари Харесай

Невероятната история на принцесата бунтар Амира Ал Талил, която отказа да стане майка

Има една очарователна арабска хубавица, за която светът не приказва изключително доста. Тя се споделя Амира Ал Талил и е същинска съвременна принцеса.

Трудно е да повярваме, че тази съвременно изглеждаща дама е принцеса точно в Саудитска Арабия. Тази мюсюлманска страна е известна с изключително строгото си отношение към дамите - те нямат право да карат, а с цел да отидат където и да било, би трябвало да получат особено позволение от родственик от мъжки пол. Забрадката е наложителна.

Красавицата попада в полезрението на обществото около сватбата си с принц Ал-Уалид бин Талал. Той не е наследник на настоящия крал, само че е внук на тогавашния крал Абдуалзис и по тази причина се причислява към кралското семейство.

Принц Ал-Уалид е предприемач и милиардер, води напълно съвременен метод на живот. За разлика от предците си и краля, той не поддържа по няколко съпруги едновременно. Преди да се ожени още веднъж, той има навика да се развежда с предходната си спътница в живота.

Амира ал-Тауил не е първата жена на принца. Не е и последната. През 2014 двамата публично се разведоха, откакто бракът им продължи едвам две години. Нямат деца, само че не престават да поддържат другарски връзки.

Двамата не основават поколение, а Амира авансово подписала сватбен контракт, в който било посочено, че тя не е длъжна да ражда деца на обичания си. По това време принцът към този момент имал наследник и щерка от предходния си брак.

Още по-любопитен е фактът, че тя самата подала молба за бракоразвод, а през днешния ден продължава да поддържа другарски връзки с някогашния си брачен партньор. След раздялата им Амира става вицепрезидент на фондацията на принца и продължава да бъде отдадена на благородни дела, почтени за една модерна кралска персона.

Тя е приета за един от най-активните филантропи на света. Принцесата е с чудесно обучение. Завършва Университета в Ню Хейвън в Съединени американски щати и получава степен по бизнес администрация. 

 Getty/Gulliver

Амира Ал Тауил е заместник-председател на Съвета на настоятелите на интернационална организация с нестопанска цел, която поддържа стратегии и планове за битка с бедността, грижа за пострадалите от бедствия и поддръжка на правата на дамите, представители на разнообразни религиозни вероизповедания.
 Подаръкът, който всяка майка заслужава за 8-ми март Edna предлага Подаръкът, който всяка майка заслужава за 8-ми март
Построила е сиропиталище в Буркина Фасо, извършва ролята на вицепрезидент във фондацията на някогашния си брачен партньор. Амира ал-Тауил посвещава напъните си на разнообразни дела, свързани както с нейната страна, по този начин и с целия свят. Разбира се, измежду тях попада и битката ѝ за повече права на дамите в мюсюлманския свят.

Амир е една от първите в арабския свят, която изостави обичайните затворени рокли и ги размени с елегантни съвременни облекла, комбиниране сред европейския блясък и пищността на Изтока.
 Стилът на една съвременна арабска принцеса  Стилът на една съвременна арабска принцеса  Стилът на една съвременна арабска принцеса  Стилът на една съвременна арабска принцеса
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР