Има един принципен проблем, който изненада всички ни, а най-много

...
Има един принципен проблем, който изненада всички ни, а най-много
Коментари Харесай

Славчо Нейков, експерт: Бизнесът е изненадан, че КЕВР още не е казала цените на газа за май

" Има един кардинален проблем, който изненада всички ни, а най-вече сюрпризиран е бизнесът. Това е, че към този момент закъснението за произнасянето на КЕВР за месец май става много огромно ".

Това съобщи в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " на БНР ръководителят на управителния съвет на Института за енергиен мениджмънт Славчо Нейков:
" Най-важно е какво ще се съдържа в заявката на " Булгаргаз ", тъй като КЕВР не дефинира цената, КЕВР задава това, което се предлага от " Булгаргаз " и преценя дали има потребност от някакви корекции. Гледах тази заран дали инспекцията, която беше внезапно инициирана от Министерство на енергетиката в " Булгаргаз " единствено преди дни, е завършила, само че към този момент не видях съобщение в това отношение. Това е доста значим фактор, тъй като без привършване на тази инспекция действително " Булгаргаз " не може да направи своето заявление на енергийния регулатор, тъй че може единствено да се спекулира с процентите на нарастването, каква ще бъде цената ".

Председателят на управителния съвет на Института за енергиен мениджмънт посочи още, че това, което чакаме като ценообразуване за месец май, няма нищо общо с евентуалните доставки на полутечен газ от Съединени американски щати или откъдето и да е другаде ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР