Има един факт – когато папата отива в една държава,

...
Има един факт – когато папата отива в една държава,
Коментари Харесай

Борисов: Когато папата е някъде, цял свят гледа

" Има един факт – когато папата отива в една страна, целият свят се концентрира в тази страна, с цел да види за какво тъкмо там е отишъл. Факт е, че той ще бъде в България.  Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов във връзка идната аудиенция на папа Франциск в страната ни по време на конференцията, на която бе подписано съдружното съглашение сред Съюз на демократичните сили и " Гергьовден ".

Папата идва в България на следващия ден – 5 май, когато ще произнесе молитва и ще отслужи литургия в София. На 6-и пък ще е в Раковски.

" Факт е, че той ще бъде в България и Северна Македония. Това ви дава отговор на въпроса за какво се мъчихме толкоз да подпишем контракта за добросъседство. Тези старания, които поставих аз, даже да наподобява като фукане, бяха оценени от папата. И той ще пристигна освен в София, само че и в страната, с цел да види по какъв начин са устроени нашите градове и църкви. Което демонстрира приемливост във вероизповеданията. Българите сме извънредно търпелив народ и образец в това отношение. До нас във всяка една посока се водят войни – в Косово, в Крим, под дърво и камък.  Така че и президентът Радев, и аз ще създадем всичко належащо това посещаване да бъде една добра реклама за България ", акцентира Борисов.

" Цял свят ще види, 780 камери ще снимат. Така че още един път се оправдавам. Хубаво е, че единият ден е почивен и няма да затрудни работещите хора в България.  Светът харесва този папа и мисля, че фактът, че той одобри, че за повторно ще идва папа в страната ни, мисля, че е добре за България ", уточни министър председателят.

" Мисля, че не е значимо аз какво ще му кажа, значимо е наличието му в България. Важно е той в своето послание към света какво ще каже. Така че да не се вършим на съизмерими с папата, ние сме по-скромни хора. Ще може българските жители да го видят, да го пипнат ", добави Борисов в отговор на въпрос какви ще са първите му думи към папа Франциск.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР