Има един език, който обединява. Той изгражда мостове между култури,

...
Има един език, който обединява. Той изгражда мостове между култури,
Коментари Харесай

Аплодисменти за тях: България с първи отбор на световните игри за хора със Синдром на Даун

Има един език, който сплотява. Той построява мостове сред култури, основава другарства. Но най-много възпитава. Затова спортът от време на време се трансформира от развлечение в задача - тъй като е значим. Знаят го и Слав Петков и Бойка Петкова, които са се заели да оказват помощ на хора със Синдром на Даун.

" Бяхме предизвикани от техните резултати. Тази феноменални резултати, които дават, в достижения, в упоритост те да бъдат същински спортисти. Това ни стимулира да продължаваме и да стигнем до тези огромни конгреси, на които ни се отдава опция да участваме ", споделя Слав Петков, който е Председател на Федерацията по приспособена физическа интензивност – България.

Следвайки сполучливата линия на развиване, Слав си слага нова амбициозна цел и я реализира. България ще има своя първи отбор на най-големия конгрес за хора с ментални увреждания - Световните игри за хора със Синдром на Даун.

" Знаем, че може и да не бъдем на нужното равнище, само че сме наясно, че ще сложим едни постоянни основи. Едно положително начало за развиване на спорта за хора с ментални увреждания. Колкото повече имаме вяра в това, което вършим, толкоз по-големи резултати имаме. Надяваме да го покажем на всички. Да могат да се радват и да ръкопляскат на тези спортисти ", прибавя Слав Петков.

За напредъка и положителната форма на българските спортисти се грижат треньори от цялата страна. Сред тях е и Бойка Петкова, която се занимава с лека атлетика.

" Техните достижения ми дават сили да не преставам напред. Най-важният урок, който да им дам на тези хора, е че би трябвало преди всичко да са положителни. Това е най-важното. И да гледат единствено напред ", оптимист е тя.

Световните игри за хора със синдром на Даун ще се проведат в италианския град Ферара, като формалното разкриване е през днешния ден (3 октомври). България ще има 5 представители, като Слав Петков е безапелационен, че не резултатите, а усмивките са нещото, което желае да види:

" Приемам ги като мои деца. Виждам напредъка в тях. Виждам всеки минал ден по какъв начин се трансформират. Как стават все по-общителни, все по-мотивирани. Като видя искрите в очите им, като замечтаят за медали. От тях се научих да оценявам живота. Да имам вяра, че това, което имам и съм постигнал, е задоволително, с цел да бъда благополучен. ", съобщи той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР