Има две системи за регистрация на вируса Омикрон у нас

...
Има две системи за регистрация на вируса Омикрон у нас
Коментари Харесай

Витанов: Омикрон у нас януари, пета вълна - средата на февруари

Има две системи за регистрация на вируса Омикрон у нас - Националният център по заразни и паразитни заболявания и аварийна - математическата, в случай че и двете не го засичат - или го няма, или, в случай че е тук, това са единични случаи, които не оказват въздействие. Да се гадае дали Омикрон е тук или не, няма смисъл . Това съобщи проф. Николай Витанов пред бТВ.

Очакваме, че Омикрон ще се популяризира малко по-бързо за разлика от делта разновидността. Вирусът е по-бърз, за 3-4 седмици ще се популяризира, уточни той. По празниците се чака да влезе, няма метод да го спрем по границите, след 4 седмици - по Ивановден, ще се бори за доминация и ще я реализира. Витанов чака първата седмица или към средата на февруари 2022 година да сме евентуално в петата вълна на пандемията.
 СЗО: Омикрон съставлява доста висок световен риск
СЗО: Омикрон съставлява доста висок световен риск

Бързо разпространяване и тежки последици…

Днес има хубава вест - в това число и смъртните. Причините за високата смъртност у нас е незадоволителна имунизация - ще би трябвало да се вземат ограничения за Витанов се надява новото държавно управление да откри метод да ги убеди.

На въпрос дали е необходим - щом министър председателят Кирил Петков желае за Министерски съвет, " това би трябвало да се чака и за долните етажи ", разясни Витанов. В България в никакъв случай не е имало цялостен локдаун , като във Англия, и няма какво да се редуцира още на ограниченията, само че Омикрон ще ни сложи пред избор, заболеваемостта се чака да се увеличи, вирусът е по-заразен, сподели още един път математикът.
 Витанов: Ядем и пием до края на годината, Коронавирус сметката ще пристигна след Ивановден
Витанов: Ядем и пием до края на годината, Коронавирус сметката ще пристигна след Ивановден

За 3-4 седмици Омикрон ще стане доминантен в България

Областите, които се чака да са най-засегнати, са София - град, София-област, Варна, Пловдив, най-слабо ще е в Смолян, Кърджали, Ямбол, Кюстендил. На въпроса за какво Кърджали е единственият град, останал в жълтата зона, Николай Витанов разясни, че би трябвало да се види по какъв начин са били имунизирани хората от града.

До края на годината няма да се усети растеж по инфектирани поради връщането на учениците в клас. Според математикът е можело малко по-рано да се върнат децата в клас, само че въпреки всичко и това ще избави образователната година.

Ръст на болни се чака да има и по празниците, ще се записва по Ивановден - 7 януари. Зависи по какъв начин ще спада настоящата версия (делта вариант), към Нова година под 1000 случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР