„Има двама силни мъже в държавата – Румен Радев и

...
„Има двама силни мъже в държавата – Румен Радев и
Коментари Харесай

Михаил Константинов: Радев и Борисов трябва да се разберат по мъжки

„ Има двама мощни мъже в страната – Румен Радев и Бойко Борисов. Те би трябвало да се схванат по мъжки, а не да пускат вторият тим да се рита по кокалчетата”, съобщи проф. Михаил Константинов в студиото на „ Тази сутрин”.

По думите му страната ни има други надалеч по-важни проблеми за решение.

Според него споровете сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ въпреки всичко се случват с разрешението на водачите. „ Там играта е многопластова, най-после водачът ще скочи и ще има обществени шамари”, счита Константинов.

На въпрос дали страната ни в действителност е водач на Балканите, професорът съобщи, че заради разнообразни аргументи започваме да ставаме, което е огромна отговорност за България.

Референдумът в Каталуния

„ Международното право е повече от неуместно в момента”, счита Константинов във връзка извършения в Каталуния референдум за самостоятелност.

По думите му то се крепи на два съществени правилото – единият е за неприкосновеност и святост на границите, а вторият – правилото за право на самоопределение на народите.

„ Ако Мадрид бяха оставили референдума да се организира обикновено, най-вероятно щяха да завоюват последователите за оставането. Това обаче означаваше да се признае това като средство за законно разискване на този въпрос. Тогава земята на баските щеше да изхвърчи”, счита Константинов.

Според Константинов идната страна, която ще последва Каталуния е Шотландия.

„ Шотландия ще излезе от Англия и тя има съображение, тъй като след брекзит изискванията са други. Шотландия е идната – те ще се отделят и отиват непосредствено в Европа”, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР