Има два варианта за възстановяване на Княжевския лифт, за които

...
Има два варианта за възстановяване на Княжевския лифт, за които
Коментари Харесай

Тръгва ли скоро Княжевския лифт

Има два разновидността за възобновяване на Княжевския въжен превоз, за които не е нужна смяна на проекта за ръководство на Витоша. Тоова бе обрисувано на среща на кмета на София Йорданка Фандъкова, министрите на екологията и земеделието Емил Димитров и Деислава Танева, както и представители на министерство на спорта и Столичния общински съвет.

" Първият вид, по който ние с основния проектант Здравков работим, е възобновяване на лифта като се употребяват съществуващите фундаменти. Това е най-бързият вид. При него не е належащо нито разработване на профилиран обстоен проект, нито смяна в проекта за ръководство на парка ", изясни кметът. 

Вторият вид е възобновяване на лифта с смяна на местата на някои от стълбовете, което е предлагането на притежателя „ Витоша ски “. Този вид обаче изисквало разработване на профилиран обстоен проект, чиято процедура би лишила към 2 години.

" Първият вид, по който ние вървим в последната година, икономисва най-малко 2 години на софиянци. Убедени сме, че ново съвременно оборудване може да стъпи на съществуващите фундаменти.

Това е мнението на специалисти от Университета по архитектура, строителство и геодезия и на задгранични компании, за което поискахме и самостоятелна експертиза. "

Общото мнение на срещата било, че възстановяването и на Княжевския, и на Драгалевския въжен превоз е допустимо без изменение на проекта на парка. Изменение ще е наложително, в случай че се желае удължение на лифтовете. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР