Има дружества, които получават компенсации и изкарват свръхпечалба. Няма дефициния

...
Има дружества, които получават компенсации и изкарват свръхпечалба. Няма дефициния
Коментари Харесай

Каримански: Има дружества, които получават компенсации и изкарват свръхпечалба

Има сдружения, които получават обезщетения и изкарват свръхпечалба. Няма дефициния за енергийно небогати. Раздадоха се обезщетения без ясна категоризация на уязвимите групи. Това съобщи съветникът на финансовия министър Любомир Каримански за " Твоят ден ".

" Нито едно служебно държавно управление не е внасяло целогодишен бюджет в историята до момента. Ако някой засяга импортираната актуализация през 2021 година, която беше тотално прекроена в Народно събрание, няма нищо общо с повсеместен бюджет. Служебният кабинет дава опция на депутатите, в случай че има държавно управление, да прокарат политиките, които да следват тригодишния проект макрорамка ", акцентира финансистът. И посочи, че има всички предпоставки да се счита, че инфлацията няма да се усилва, а последователно ще понижава.

По думите му на 31 август Нинова е споделила служебният кабинет да не се занимава с нов бюджет, а в този момент е на друго мнение. " Може би тъй като се вижда къде е на политическата сцена. Политическа партия желаят да бъде вкаран нов бюджет, това няма нищо общо с вкарания от служебното държавно управление удължителен бюджет. Това е най-справедливото решение все още. Не разбирам за какво партиите не припознаят тази опция и да опитат да прокарат политиките си посредством съставяне на държавно управление ", уточни той. И добави, че бизнесът бележи спад на поръчките през ноември и декември.

" Трябва да имаме единност в решението за еврозоната. Не може да има съмнения при вземането на решения. Паричният съвет би трябвало да предприеме всички нужни стъпки, единно. Ползите са повече, в сравнение с негативите. Не можем постоянно да продължаваме във валутен ръб. Предлагам още занапред да стартират да се разгласяват цените в евро и лв. ", означи специалистът.

Според него в случай че се вкара нов бюджет, партиите би трябвало да кажат какви политики да се следват. " Служебният кабинет носи отговорността, продължава огромна част от обезщетенията, както и за финансирането на обособените системи и пенсиите. До края на годината по Плана за възобновяване се чака да се получат още 2,6 милиарда От общо 3,9 милиарда можем да изхарчим единствено 100 милиона. 3,8 милиарда Политическа партия са си създали сметката да изхарчат за пенсионната система и другите обществени стратегии, по този начин могат да изкарат какъвто си желаят недостиг и остатък ", разяснява Каримански.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР