Има данни, че е имало взрив при инцидента с македонския

...
Има данни, че е имало взрив при инцидента с македонския
Коментари Харесай

Сарафов за „Струма“: Имало е взрив, въпросът е дали отвътре или при сблъсъка с мантинелите

Има данни, че е имало гърмеж при случая с македонския рейс на Автомагистрала " Струма ". Това стана ясно от думите на заместител основния прокурор Борислав Сарафов, който даде взаимен брифинг с основния прокурор на Северна Македония Любомир Йовески, представителят на основния прокурор на Република България Сийка Милева и ръководителя на профилираната прокуратура на Северна Македония - Вилма Русевска.
 
 рейс Струма случай прокурори Георги Димитров

Въпросът е дали този гърмеж е породен от вътрешната страна в рейса или гърмеж след удар в мантинелата, това ще бъде изяснено в хода на следствието.По думите на Сарафов, още веднъж се стига до главните версии - човешка неточност или техническа нередовност. Имало е и втори водач, само че не е ясно дали е измежду оживелите, само че се допуска, че нито един от двамата е оживял.

Борислав Сарафов съобщи, че откакто приключат следствените дейности, ще има мнения по въпроси като да вземем за пример имало спирачния път. По думите му, картината към този момент се обяснява. Отделни екипи разговорят с потърпевшите в „ Пирогов “, единствено двама сега са в съответно положение, другите са още в потрес. Има и очевидци на местопроизшествието, които се гледат.

Предстои автотехническа и съдебно-медицинска експертиза.

Няма данни да е карано в допълнение гориво , каквито информации се появиха по-рано.

Сарафов уточни, че рейсът е относително нов - на към 3 години.

Ключовият миг е приемането по най-бърз метод на биологичен материал от техните близки и родственици, с цел да идентифицираме всички жертви. Мисля, че към този момент стартира в РСМ този развой. Случаят и при тях е с извънреден приоритет, добави Сарафов.
 
 рейс Струма случай прокурори Георги Димитров

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР