Има четири въпроса, по които сме готови да разговаряме с

...
Има четири въпроса, по които сме готови да разговаряме с
Коментари Харесай

Нинова: Готови сме да разговаряме с всички за национална сигурност, демографска катастрофа, здравеопазване и образование

„ Има четири въпроса, по които сме подготвени да беседваме с всички, тъй като касаят България и изискват продължителна политика, а не мандатно мислене на едно или друго държавно управление. Това са национална сигурност, демографска злополука, опазване на здравето и обучение “. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след среща с министъра на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване Красимир Каракачанов.

„ Втората позиция, която е кардинална и също потвърдих по време на срещата – държавното управление „ Борисов-3 “, в което и те вземат участие, е нездравословно за България и би трябвало да си подаде оставката и да си върви “, добави водачът на левицата. Тя изясни, че Каракачанов е сложил два съответни въпроса по тематика национална сигурност. „ Предлага нов проект за модернизацията на армията, който изисква преразглеждане на досегашните решения на Народно събрание. Преразглеждане по планове, тъй като желаят да се започва изначало търгът за самолети, планове за бронирани машини – това е ново, по отношение на решението на Народно събрание от предишния път.

Нови периоди има и за осъществяване на модернизацията и друг метод на финансиране – разсрочено до 2024 г “, изясни Нинова. По нейните думи Каракачанов търси поддръжка това решение да бъде прегласувано с тези нови неща в него. „ Но тук, явно, имат някакво несъгласие с министъра на финансите, тъй като в тригодишната планирана рамка на господин Горанов такива пари не са планувани. Ние отговорихме, че когато бъде импортирано публично, ПГ на “БСП за България” ще се събере, ще го разгледаме, ще се срещнем със наличието и останахме отворени за втора среща, с цел да изразим позиция по съответните неща, които оферират “, посочи тя.

Като втори въпрос, който е разискван по време на срещата, Корнелия Нинова уточни Закона за вероизповеданията. „ Вече има импортиран подобен законопроект, а господин Каракачанов предлага втори, по-разширен. В първия, който сме подписали и ние, се не разрешава финансирането от трети страни. Споделяме изцяло това. За нас това е интервенция във вътрешните работи от трети страни “, безапелационна е тя. Нинова акцентира, че през днешния ден им е бил връчен различен законопроект, с който следва да се срещнат. Според нея е най-логично двата законопроекта да вървят дружно в Народното събрание и от тях да се направи най-хубавото за България.

„ Голяма коалиция сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия е невъзможна за България. Не единствено е невъзможна, тя е нездравословна за България “, съобщи Нинова. Според нея сходни срещи са потребни и се е получил прекрасен диалог за цели и политика. „ От ГЕРБ нямаме покана, нямаме и предпочитание за среща. С тях всекидневно водим този диалог от трибуната в Народното събрание. 31 законопроекта, препоръчани за една година, 31 отхвърлени. Те костваха 1.5 милиарда лева и резултатът щеше да е доста добър за България, а ГЕРБ изхарчиха тези пари за други неща, без да има резултат. Там всичко е напук – щом се предлага от Българска социалистическа партия – не. Там няма предпочитание даже за диалог “, сподели още Корнелия Нинова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР