> ИлюстрацияУчастниците в групата, сред които индийски гражданин с постоянен

...
> ИлюстрацияУчастниците в групата, сред които индийски гражданин с постоянен
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата обвини четирима за участие в група за трафик на жени

 > Илюстрация
Участниците в групата, измежду които индийски жител с непрекъснат адрес в София и трима българи, са арестувани на 8 май 2019 година при интервенция на Главна дирекция " Гранична полиция “, Столична дирекция на вътрешните работи и Специализираната прокуратура в столицата.

Според събраните досега доказателства групата е работила от юни 2015 година Участниците набирали дами, най-вече от ромски генезис, които били подмамвани с положително възнаграждение (не всички от тях получили обещаваното им възнаграждение). Жените били превозени най-вече в Белгия, Австрия, Дания и Кипър, където били наложително държани, до момента в който се съгласят да сключат граждански брак там или в България с непознати чужденци (престъпление по чл.159а, ал.2, т.6 от НК). Впоследствие " младоженците “ се записали на адреси в съответните страни и кандидатствали за дълготрайно престояване в тях на съображение на гражданския брак с лице от Европейския съюз. Жените били принуждавани от участниците в групата да спомагат пред съответните миграционни управляващи за приемане на стремежи статут от чужденците.

На четиримата упрекнати е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания углавен съд искане за установяване на мярка за неотклонение " Задържане под стража “ за всеки от тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР