> ИлюстрацияИван Портних, предаде репортер на Varna24.bg.Морската столица ще бъде

...
> ИлюстрацияИван Портних, предаде репортер на Varna24.bg.Морската столица ще бъде
Коментари Харесай

Иван Портних: Варна е в готовност за преминаване в едносменен режим на обуение в училищата

 > ИлюстрацияИван Портних, съобщи кореспондент на Varna24.bg.

Морската столица ще бъде измежду първите, които ще решат този толкоз значим за възпитаници и родители проблем, увери градоначалникът. 

" Варна е в много висока степен на подготвеност по отношение на другите градове за прекосяване към едносменен режим на образование. Разчитаме на подкрепата на Министерство на образованието и науката, на държавното управление, тъй като Варна с това, което е направено досега има шанса да е един от първите огромни градове, който да реши този проблем ", сподели Иван Портних. 

По информация на bTV на две смени се учи в 337 учебни заведения в 25 области. В Габрово, Смолян и Силистра всички учебни заведения са минали на едносменен режим. От министерството изясняват, че рекомендацията ще се ползва единствено там, където има подготвеност. " Ако няма условия, няма по какъв начин да се реализира. Но е опция “, сподели Таня Михайлова, зам.-министър на образованието и науката.

Едносменният режим трябваше да влезе в действие от идната образователна година, само че се отсрочи поради липса на подготвеност. За София гратисният интервал е 10 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР