Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото: Да

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото: Да
Коментари Харесай

Кино: "Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Оценка: 4 от 5
Още от същото: " Да откриеш Невърленд " Животът е през днешния ден и с другари. Това ще научат дребните и ще си напомнят родителите им в игрално-анимационното завръщане на " Дисни " към героите на А. А. Милн. Филмът (Christopher Robin) е със надписи и е добре децата да са най-малко на 8. Отсъствието на дублаж в тази ситуация е премия, чуват се луксозните в нюансите си актьорски гласове зад съвършено анимираните триизмерни герои от книгата.

Подходът на режисьора Марк Форстър е друг от биографично-фактологичния " Сбогом, Кристофър Робин ", който видяхме на миналогодишната " Киномания ". Започваме с прелистване и след това възкръсване на истинските графични илюстрации (на карикатуриста от " Пънч " Ърнест Шепърд) към истинското издание на " Мечо Пух " от 1926 година После от едната приказка – на Пух, Йори, Прасчо, Кенга, Тигър, Бухала и Зайо, радостни и безпризорни към дребния Кристофър в Гората, влизаме в другата – на порасналия отегчителен чиновник във фабрика за куфари господин Робин (Юън Макгрегър). Потънал в сметки, той е не запомнил да се смее, не усеща какъв брой 8-годишната му щерка и търпеливата му брачна половинка (Хейли Атуел) имат потребност от него. Сега, не след това.

И се явяват приятелите от детството, " същински " до последния косъм и капките мед по муцунките, с цел да му напомнят значимите неща в живота. Разказът е елегичен и старомодно-сантиментален, декорът е следвоенен Лондон. Има ги и наложителните за голямостудиен филм гонитби и умилителни моменти. Хората живеят в стрес и със боязън от бъдещето, съвсем като в този момент. Такъв е станал и Кристофър Робин. Трябва му едно " мече с доста малко разум ", което да подсети, че от време на време правенето на Нищо, може да е Всичко. Че най-щастливият ден е Днес, а простата наслада да се разхождаш с червен балон е сравнима единствено с цялостно гърне мед. Всеки има своя Пух, значимото е да не го не помни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР