Илюстрация Увеличаване Смаляване До 22.07В прегръдката на Амазония.Преди четири години

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване До 22.07В прегръдката на Амазония.Преди четири години
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
До 22.07
В прегръдката на Амазония.

Преди четири години Румен Койнов – професионален фотограф, живеещ от 20 години в най-големия град в амазонската джунгла Манауш, среща пътешественика, публицист и фен на рисковия контакт с дивата природа Филип Лхамсурен. Така стартира тяхното другарство и съдействие при планирането и реализирането на експедицията на Филип от предходната година. Тогава той минава над 5000 км и 5 месеца самичък, на колело, пешком и в кану в Амазонската джунгла. Румен го изпраща от началната му точка – най-високите елементи на Амазония, в горното течение на Рио Негро, и съумява да го пресрещне по веднъж във всеки от петте стадия на маршрута, като снима всичко с фотоапарата си. Фоторазказът за това предизвикателство е в градинката до Читалнята.
Пред Народен спектакъл " Иван Вазов ".

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък 12.07
Най-доброто от Bond Quartet.

По случай 20-годишния си празник на сцената най-успешният дамски струнен квартет Bond (Таня Дейвис, първа цигулка, Еос Чатър, втора цигулка, Елспет Хенсън, виола и Гай-И Уестерхоф, чело), ще извърши кросоувър театър, квалифициран особено за годишнината. В Летен Театър Варна, 21:00 ч. Билети в мрежата на Eventim, 40 – 60 лева

14.07
Откъсване от действителността.
Фестивалът на фантастичното кино Best Sci-Fi ще се организира за трети следващ път, като и тази година ще бъде формиран от заглавия с невероятни истории, които могат да станат действителност в най-близките десетилетия или даже години. Във Варна, ФКЦ, билети: 6 лева, от 18:00 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

13 и 14.07
" Варна Грийн Фест " си слага за цел образованието на тематика " преработване ", по тази причина заниманията в програмата му са свързани с еко тематики – работилници с какво да се заместят пластмасите в дома, лекции по какъв начин да рециклираме и компостираме и какъв е резултатът от това. Ще има и доста спортни игри навън за деца и фамилии, шампионат по федербал, волейбол, детска йога, релакс зона с хамаци и люлки, стена за катерене, музика и хубава храна. В Еко парк Варна.

15.07
История на неуспеха

Обикновено събитията, събиращи лектори на сцена, се концентрират върху описа за техните триумфи и достижения. Fuckup Nights прави тъкмо противоположното – споделя и чества техните професионални неуспехи. В рамките на 7-10 минути четирима лектори ще показват своята история с прецакване в бизнеса и уроците от тях, тъй като какво по-мотивиращо от изправянето по-късно? В Kino Cabana, от 20:00 ч.

16.07
Евъргрийн. Певецът, композитор и рап легенда Everlast с следващо си музикално посещение в България. Американският реализатор ще показа най-новия си, седми албум Whitey Ford’s House с напълно ново шоу с мултимедиа. В клуб Music Jam, 20:00 ч., билети от мрежата на Eventim: 40/60 лева

16.07
До Луната и назад. Преди 50 години, навръх 16 юли, започва задачата " Аполо 11 ", която води първите двама индивида на лунната повърхнина. Този исторически миг е акцентът на идващото издание на Ratio – Rooftop Party, на което доктор Владимир Божилов, учител в катедра " Астрономия " на Физически факултет на СУ, инженер-физикът Стоил Иванов и Венцислав Петров, част от магистърската стратегия " Астрономия и популяризация на астрономията ", ще показват забавни обстоятелства, свързани с достигането на Луната. На покрива на " Музейко ", билети: 10/15 лева Още на https://ratio.bg

16.07
Балет под звездите. От първата режисура на балета на Софийската опера и балет " Зорба Гъркът " са минали цели 24 години и до ден сегашен тя си остава една от най-успешните продукции в българската балетната история. Сега ще го забележим на новата Лятна сцена на НДК като част от фестивала Opera Sofia, 20:00 ч. Билети: 15 – 30 лева

16.07
Jazz Symphony. Лиз Райт, едно от огромните имена в актуалния джаз и госпъл музика, идва в за първи път България за специфичен взаимен концерт с оркестъра на Опера Пловдив. Спектакълът е част от фестивалната платформа Opera Open. Билети - на касата на операта на ул. " Гладстон " 15, в мрежата на Eventim, 20 – 50 лева. Пловдив, Античен спектакъл, 21:00 ч.

18.07
Той е един от най-емблематичните реализатори на чувствени балади, а тембърът му е различим от няколко генерации. Десет години след последното си посещение в България Майкъл Болтън ще извърши безконечните си шлагери, както и части от новия си албум A symphony of hits. В НДК, Зала 1, 20:00 ч. Билети: 67 – 97 лева, Билетен център НДК и онлайн на tickets.ndk.bg.

18.07
Неговият път. Певецът Георги Христов излиза със Симфоничния оркестър и балета на Държавна опера - Варна и бенда си, с цел да показа величествен биографичен концерт театър. Освен най-популярните си песни на сцената той ще показа и доста от забавните случки и прекарвания към основаването им. В Летен спектакъл Варна, 21:00 ч. Билети от мрежата на Eventim: 20 – 40 лева

До 28.07
Филмови нощи във Филипополис. Тазгодишното издание на киносъбитието ще бъде разграничено на няколко съществени рубрики – паметните филми на огромен екран с три класики, специфични прожекции, фестивални шлагери, българско кино, както и постоянното издание на документалните филми от BANFF – най-престижният планинарски кинофестивал в света. В Лятно кино " Орфей " в подножието на " Сахат Тепе " в центъра на гр. Пловдив.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Домашно кино

Решаващият глас
Биографичният трагичен сериал е основан на бестселъровия разказ за Роджър Ейлс – създателят на " Фокс нюз ". Седемте му елементи се концентрират върху предходното десетилетие, в което Ейлс се трансформира в водач на партията в сянка, като визира и значими събития от живота му – срещите и връзките му със международни водачи, които стават причина за политическата му кариера, обвиняванията за полови похищения и разногласията, довели до края на тържествуването на " Фокс нюз ". В основните функции влизат Ръсел Кроу, Наоми Уотс и Сиена Милър.
Премиера в HBO GO

Прокълнатият патрул
Те са група супергерои от Вселената на DC: Човека-робот, Негативния човек, Еластина и Лудата Джейн, предвождани от модерна версия на лудия академик – Нилс Колдър, или Шефа. Всеки от тях е претърпял ужасяващо събитие, след което се е сдобил със суперсили, само че ги е оставило обезобразени и самотни. Сега са принудени да се съберат още веднъж, когато менторът им е похитен.
Премиера по HBO, 15 юли от 20:00 ч.; HBO2, 16 юли от 13:05 ч.

Taco Chronicles
Netflix основава нови документални серии, изследващи историята на най-великите кулинарни изобретения на индивида. Първо в тв чинията попада мексиканското тако. Тази получила световна известност храна има дълга и богата история, десетки вариации и комбинации, за които не подозираме.
Премиера по Netflix, 12 юли

Blown Away
Десет актьори застават пред предизвикването да изработят най-впечатляващата статуя от стъкло, с цел да завоюват премията от 60 000 $ и купата първенец.
Премиера по Netflix, 12 юли
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР