Илюстрация Увеличаване Смаляване 26-28.04На разходка с динозавърЗа първи път в

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 26-28.04На разходка с динозавърЗа първи път в
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
26-28.04
На разходка с динозавър

За първи път в България ще бъде показано шоуто Walking with Dinosaurs − The Arena Spectacular. Създателите на разходката имат за цел да покажат от близко живота на динозаврите, които са обитавали Земята в продължение на 200 хиляди години. Продукцията е акомодация по известната поредност на BBC Studios, носеща същото заглавие. В шоуто са показани 9 типа динозаври, а облиците им са основана в тясно съдействието с учени.
В " Арена Армеец ", от 11 ч.,15 ч. и 19 ч., билети 30-90 лева

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък 26.04
BG графити в Съединени американски щати

Арт пространството/магазин за забавни сувенири Gifted взаимно с музикалните номади от Marble Souls провеждат първото си взаимно събитие от поредицата Marble meets - Graffiti. През предходната година едни от най-хубавите български графити актьори бяха поканени да покажат своето изкуство в американската изложба Martinez. А по време на събитието в София всеки ще може да се запознае с техните прекарвания от улиците на Ню Йорк и Лос Анджелис под звуците на особено селектирана музика.
Gifted Sofia, от 19 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

26.04
Малките готвачи

Кулинарен курс за най-малките – деца над четири години ще се учат да пекат козунаци. Ще се научат да ги увиват като дребни зайчета, пилета или като венци с портокалови кори. Децата ще боядисват и яйца, които могат да отнесат у дома.

В детски център " Къщата на Мая ", от 11 ч., цената е 25 лева за дете с включени артикули.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

27-28.04
Вълшебното чердже

Фестивалът на чипровския килим към този момент се е трансформирал в традиция – може да пробвате силите си на стан и да видите по какъв начин се тъче, да научите повече за историята на занаята и навлизането на модерни претекстове. През уикенда ще отвори и центърът за продажба на килими и сувенири. Под намерено небе ще има изложения с най-хубавите мостри, до момента в който в музея ще бъде показана фотографска галерия " Ръцете на килимарката ". Чипровските килими са фамозни в целия свят, приети са от ЮНЕСКО като част от международното културно завещание. Паралелно ще се организира надпревари с колела в Чипровската планина на 27-и и маратон на 28-и. Трасето ще е с дължина 13 км с 680 м денивелация, скоро очаквайте и маршрута. Таксата за присъединяване е 20 лева, заплаща се на място.
На площад " Чипровско въстание " в Чипровци, от 10 ч.

29.04
On the Bright Side of Life

Прожекция на паметната комедия " Животът на Браян " на Тери Гилиам, който в този филм е артист дружно с останалите от именитата група " Монти Пайтън ". Хитът Always look on the bright side of Life е част от саундтрака на кино лентата. Прожекцията е част от програмата " Ервопейско кино за учещи " - дискусионна стратегия, която дава опция на възпитаници и студенти да гледат и проучват основни произведения на европейското кино, продължава до 17 юни.
В Дом на киното, от 18 ч., вход свободен

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

30.04 - 2.05
Mamma Мia се завръща

Мюзикълът Mamma Mia се завръща на сцената на софийската опера след сполучливия си дебют през миналата година. Този път ще има четири представления. Диригент на спектакъла е Светослав Лазаров, а съставът варира по отношение на датата и часа на представлението. С присъединяване на Весела Делчева, Люси Козарева, Орлин Горанов, Ники Сотиров и други Либретото на Катрин Джонсън по концепция на Джуди Креймър придвижва почитателите на ABBA на гръцки остров дружно с обичаните им песни на групата.
В Софийската опера и балет, от 19 ч., билети на www.operasofia.bg

30.04
Въпроси за пътешественици

Бар RockIT кани феновете на пътуванията на тематичен пътешественически куиз. Играта е за тимове от 3 до 8 души и се организира в пет кръга, в които ще можете да отговаряте на разнообразни въпроси от вида вярно/грешно, въпроси по фотография и типичен отворени въпроси. Наградите са шотове, бира, а за спечелилите е планувана бутилка уиски.
В Бар RockIT, таксата за присъединяване е 5 лева От 20 ч.

30.04
Джаз енциклопедия

Редактон е събитие, в което се събират доброволци, които желаят да преведат или напишат нови публикации в Уикипедия на български език. По случай Международния ден на джаза тематиката е джаз музиката. Поканени са всички без значение дали имат опит, на място щейима образование. Особено скъпи са фотоси от джаз концерти – всички с авторски фотоси са поканени да допринесат за безплатната онлайн енциклопедия. Редактонът ще е придружен от джаз музика.

В Гьоте институт, от 17 ч.

1.05
Open Mic

" Комеди клуб " провежда събитие от своята поредност Open mic, в което присъединяване може да вземе всеки, който има предпочитание да покаже възприятието си за комизъм пред аудитория. За задачата би трябвало да изпратите своя авторска смешка на уредниците, която те да одобрят, и да се запишете за присъединяване. За най-хубавите ще има награди, а някои от отличените ще имат опция да станат част от " Комеди клуб ".
The Comedy Club Sofia, от 19 ч.

До 8.05
От Сао Пауло до София

Хартиеният арт фест стартира с изложбата " Десет създатели. Десет визии ". Селектираните създатели работят в Бразилия, Сао Пауло и Бело Оризонте и са обединени от общата си пристрастеност към хартията. Техниките са в необятен набор – от обекти в ръчна хартия до колажи, гравюри, рисунки, монотипии и други Показани са трендовете в актуалното бразилско хартиено изкуство.
В изложба " Сан Стефано "

До 19.05

People of Sofia

Най-добрите фотоси от известния план People of Sofia са събрани в галерия, показани от създателя им Вихрен Георгиев. Уличният фотограф е запечатал другите лица на столицата, снимани в инцидентна среща по улиците на града. С изложбата се открива тазгодишното издание на Фотофрабрика – фотосите на Вихрен Георгиев стават известни в обществените мрежи с интереса си към персоналните истории и притчи на героите на града, които сортира.
В " Уникредит студио " - пространство за модерно изкуство

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

До 30.06
Факт, нереалност, истина

Изложбата " Факт – нереалност – истина " събира творби на млади създатели и на такива, насочени към страните от Източна Европа и тяхното настояще. Участват 27 фотографи от 14 страни и са определени от десетото юбилейно издание на Международния фотофестивал - биенале " Фодар ".
В Музея на социалистическото изкуство

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Враждебната планета
Вълнуваща поредност от шест епизода, която показва най-изключителните, съвсем свръхестествени истории за животни, приспособили се към средата си макар жестоките удари на еволюцията. Продукцията събира към 1800 снимачни часа, прекосява седемте континента в 82 сесии в интервал от над 1300 дни и наема 245 членове на снимачни екипи. Водещ и повествовател е Беър Грилс, който е и продуцент на сагата, дружно с кинематографа и режисьор Гийермо Наваро ( " Лабиринтът на фавна " ) и други Дебютната серия носи името " Планини ".
Премиера по National Geographic, 28 април от 20:55 ч.

Избавлението на чифлика
Нови епизоди на поредицата, която наблюдава историите на фамилии, решили да заживеят напълно нов живот отвън електрическата мрежа. Те се пробват да генерират лично електричество, да си обезпечат храна и заслон, само че някои от тях откриват, че задачата е доста по-сложна, в сравнение с са си представяли. Затова викат на помощ специалиста по чифлиците Марти Рани дружно с щерка му Мисти и сина му Мат.
Премиера по Discovery Channel, 29 март в 21:00 ч.

Джентълменът Джак
Сериалът споделя за Ан Листър – преуспяла собственичка на парцели, която наследява имението " Шибдън хол ". Тя би трябвало да възобнови активността на въглищните си мини и има намерение да се омъжи по непредвиден за времето си метод – за доста богата жена. Историята й е основана на исторически факт, запечатан в нейния дневник от 4 милиона думи и съдържащ най-интимните елементи от живота й, останали загадка в продължение на години.
Премиера по HBO, 30 април от 21:00 ч. и HBO3 от 22:00 ч., HBO, 1 май от 18:10 ч.; HBO2, 2 април от 17:55 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР