Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Бизнесът на Гопет Tранс расте

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Бизнесът на Гопет Tранс расте
Коментари Харесай

Ще отстояваме позицията си на водеща компания в сектора

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Капитал Смаляване
Бизнесът на " Гопет Tранс " пораства стабилно през последните години. Кои фактори обуславят този растеж? Какви са упованията за финансовите резултати през 2019 година?

- Скоро ще навършим 25 години, откогато сме на пазара. През това време минахме през етапи на натурален напредък, изключително в ранните стадии. Ние се развивахме в една много динамична и изменяща се среда през тези две десетилетия и това ни даде шанса да научим доста и да пораснем от дребен местен изпращач до съвременна компания и постоянен снабдител на услуги, кадърен да се конкурира на европейско равнище. Днес за нас бизнес визията и планирането играят основна роля за реализиране на напредък. Но колкото и да е добра бизнес тактиката, няма да можем да реализираме резултати без екипа. Истината е, че ние в " Гопет " имаме незабравим екип от опитни и всеотдайни сътрудници. Очакванията ни за 2019 са да продължим нашето развиване, като отстояваме позицията си на водеща компания в бранша.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Гопет Tранс " работи в няколко съществени посоки: сухопътен превоз, интермодални решения, депозиране и логистика, морски превоз. Кое от тях е с максимален принос за приходите на компанията ? Какви са проектите за развиване на тези поделения ?

- Направление " Сухопътен авто превоз " има водеща роля в нашите доходи като първи и най-утвърден сервиз. В последните години доста разширихме портфолиото от услуги, с цел да отговорим на упованията на пазара и потребностите на нашите клиенти. Можем да кажем с горделивост, че на българския пазар ние сме един от най-големите снабдители на сухопътен превоз, логистични и дистрибуторски услуги. От своя страна нашите клиенти разчитат на нас в даването на способени и оптимални решения за техния бизнес, както и опростяване на оперативните им процеси.

Защо клиентите избират " Гопет Tранс " ? К ои са преимуществата на компанията ? К ак се справяте с конкуренцията на огромни интернационалните транспортни и спедиторски компании ?

- " Решения, които форсират бизнеса Ви " е нашето мото и сме уверени, че го вършим по най-хубавия метод за нашите клиенти. За нас е ясно, че можем да растем единствено дружно с нашите клиенти и подизпълнители, като развиваме уравновесени и взаимно преференциални партньорства. Това, което нашите клиенти и сътрудници получават от нас, е опит, дарба да предлагаме решения за всеки бизнес, без значение дали е дребен или световен, и най-много нашата ангажираност постоянно да намерим решение.

Компанията има мрежа от офиси в Гърция, Румъния, Полша, Испания. Какъв е правилото на работа ? П редвиждате ли разкриване на нови поделения ?

- За да можем да бъдем световни, би трябвало да бъдем местни. Разширихме се в границите на прилежащите страни, с цел да развием услугите си и да отговорим по-добре на потребностите на нашите клиенти. Стъпването на разнообразни пазари предлага капацитет за напредък и ни разрешава да изградим солидни мрежи от локални подизпълнители, посредством които разширяваме географското покритие на предлаганите от нас услуги. Ние непрестанно следим пазарите и опциите за бъдещо разширение. При добра опция ще действаме още веднъж в тази тенденция.

Кои са последните вложения, направени от компанията ? К акви вложения предвиждате в средносрочен проект ?

- Технологиите станаха значима част от всяка промишленост. Нашите старания сега вървят в две направления: да превърнем " Гопет " в цифрова организация и да продължим да надграждаме компетенциите и експертния опит на нашите сътрудници. Комбинацията от двете е ключът към по-доброто съдействие с нашите сътрудници, основаването на нови услуги и успеваемост в нашите процеси. Убедени сме, че това би трябвало да бъде повторяема периодическа инвестиция от наша страна.

Коя е огромната цел на " Гопет Т ранс "?

- Тя е отразена в нашата визия, а точно да бъдем значима компания на световния транспортен пазар.

Какви са провокациите пред транспортния бранш?

- Напоследък се срещаме с много такива. Изправени сме пред комерсиална война на световно равнище с ясни последствия върху производството и продажбите в EC. Много се приказва за въздействието на американските мита върху износа на немските производители на коли, както и за последното желание на Съединени американски щати да са насочи към Китай и други пазари. Производителите на коли са върхът на айсберга, тъй като автомобилната промишленост включва голям брой производители на съставни елементи в цяла Европа, в това число и тук, в България. Предстои да забележим в каква степен тези търговски войни ще обиден пазара и стопанската система. Вече станахме очевидци на ограничение на равнище законодателство на пазара на транспортните и логистични услуги. Новият пакет " Мобилност ", който се разисква в Европейския парламент, в случай че бъде признат в настоящия си тип, ще засегне мощно транспортния бранш. Определено той има рестриктивен темперамент и опонира на главния европейски принцип за свободно придвижване на артикули.

Ако се върнем към оперативните процеси, се постанова нужда от цялостно следене в действително време на придвижването на транспортираните артикули и изразен напън за осъществяване на доставки при строги графици, както и по-нататъшна стандартизация на процесите. От друга страна, пазарът е и постоянно ще бъде неустойчив макар настоящите апели за " слоубализация " (глобализация с по-бавен ритъм на растеж).

Въпреки всички провокации, които явно предстоят, се усещаме уверени, че опитът и нашият фокус ще ни оказват помощ в навигацията във всякаква среда.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР