Илюстрация Увеличаване Автор: Joseph Cultice Смаляване 28, 29 и 30.06Горе

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Joseph Cultice Смаляване 28, 29 и 30.06Горе
Коментари Харесай

Календар

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Joseph Cultice Смаляване
28, 29 и 30.06
Горе ръцете. Много звук за трета поредна година и фестивала Hill of Rock. Хедлайнерите в трите следващи вечери са Disturbed, Whitesnake и Garbage, като не по-малко ще се радват и почитателите на Amaranthe, Royal Republic, Sinheresy, Adimiron, Maika, The Toasters, White Mahala&Brkovi и българските групи. Вижте цялата стратегия на https://hillsofrock.com. Тридневни билети: 180 лева, еднодневни: 100 лева, къмпинг билетите са на стойност 50 лв. на човек за трите фестивални дни.

28.06
Античността в Античния. Актрисата Снежина Петрова е в основната роля в нещастието на Еврипид " Медея ", която ще бъде показана за първи път след 40 години на сцената на Античен спектакъл в Пловдив. Режисьорката Десислава Шпатова качва на нея и над 40 артисти, древен хор от студенти от Нов български университет и деца от ромска, арменска, еврейска и турска общественост в града. Пловдив, от 21:00 ч. билети: 20 – 100 лева, на всички каси на EasyPay в страната и онлайн на epaygo.bg

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък 28.06
Преживяно и чуто/ Насипът ми замириса. Кой не е минавал, кой не е чувал за софийската улица " Иван Вазов ". В идеалния център на столицата тя стана още по-известна с прословутия си едногодишен ремонт (който към момента продължава). В петък бар Republica, който се намира на ул. " Иван Вазов " 18, отбелязва една година от началото на ремонтните действия със специфичния коктейл Багер Сауър, happy hour и разкриване на изложбата на Drago – PXRN под тематиката under repair. От 19:30 ч.

29.06
Денят на река Дунав. Ще бъде маркиран и с първия по рода си Природен триатлон " Свободен Дунав ", проведен от WWF. Издържливите да се приготвят за колоездене от центъра на Русе (45 км) през красиви местности по поречието на река Русенски Лом, последван от гребане с каяци по Дунав (20 км) и за край - триатлон с бягане (5 км). Триатлонът на WWF няма спортен темперамент, а по време на провеждането му може да научите забавни обстоятелства за живота на флората и фауната. Заплаща се такса присъединяване.

29.06
Kласика в парка. Паркът е на Висше транспортно учебно заведение " Тодор Каблешков ", а музиката е класическа - " Травиата " на Верди с присъединяване на Зения Ардженти, солистка на Националната опера в Атина, и галаконцертът " Пътуване из Европа " с елементи от оперети мюзикъли и песни от Виена, Будапеща, Севиля, Париж, Лондон, Неапол, Атина и Истанбул. За дребните фенове също класики – детските куклени спектакли " Маша и Мечокът " и " Трите Прасенца ", продукции на " Театър Освобождение ".

29.06
Отвън във вътрешността и назад. Как глобализацията въздейства на индивида и по какъв начин индивидът въздейства на света, какви процеси протичат във вътрешния ни свят, по какъв начин тези процеси са повлияни от външни фактори и по какъв начин израства човечеството с всяка последваща година – за това ще приказват лекторите на събитието TEDxUNWE Global Minded, част от международната поредност от местни събития на TED. Сред тях са ръководителят на Българската асоциация по осведомителни технологии Огнян Траянов, преподавателят по маркетинг, интернационален маркетинг и корпоративно ръководство Кристиан Желев, изпълнителният шеф на pCloud Тунио Зафер, Ашод Дерандонян, част от общността на хората с повреден слух, CEO на " Заслушай се " и други. В УНСС, Аула Максима, от 10:00 до 18:00 ч., билети: 20 лева

29.06
Празнуваме африканската еднаквост и просвета. Въпреки че подписването на Африканския съюз през 1963 година се празнува по света на 25 май, тази година интернационална общественост в България ще означи събитието Деня на Африка в края на юни. Празненствата са с египетски танци, танцьори и реализатори от Мароко, модерни африкански танци, африканско фешън ревю, афро танцова работилница и доста други. В Градската градина

29.06
Туровете в 28-те зали на Националната изложба, в които са изложени най-значимите мостри на българското изобразително изкуство, творби на европейски майстори, изкуство от Азия, Африка и Латинска Америка, не престават с тематиката " Морето в картини ". В Национална галерия/Квадрат 500, от 16.00 ч, среща в централното предверие на галерията. Достъп: 7 / 12 лева с авансово записване на [email protected]

29.06
Празник на млякото. Тази събота град Трън събира фермери и дребни локални производители, както и домашни производители от други райони на България и Сърбия, които употребяват остарели предписания за произвеждане на заквасени млека и млечни артикули. За посетителите – достоверни усети, фолклорна стратегия, изненади в Шатрата на науката и Шатрата на занаятите и свободен вход на Музея на млякото в с. Студен извор и Музея на бусинската керамика в с. Бусинци.

30.06
Пак пристигна юли. Тази година Бургас посреща July Morning с доста от групите Jeremy?, Siluet Rock, Sevi, Rewind, Saint Electrics, Fenixband Burgas, Red Light District Project, Филип Аврамов, Калин Вельов и други. В Морска градина от 18:30 до 5:30 ч, вход свободен.

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Елла и Питр Смаляване

1 – 5.07
Великаните на Елла и Питр. Елла Безнайу и Лоик Нива от Сент Етиен, Франция, към този момент са изрисували на 40 великана, или изображения на големи хора, разпростряли се на площи от 5000 до 21 000 м² и станали тяхна запазена марка. Един чисто нов исполин ще се " озове " на тайното място в Пловдив, на което двамата актьори ще работят дружно със студенти. То ще бъде намерено за посещаване на необятната аудитория на 3 и 4 юли. В Пловдив.

1.07 – 31.08
Изложба папагали. Когато имате път през Бургас, може да разгледате и една от най-големите изложения на екзотични птици в Източна Европа – тя гостува в експоцентър " Флора " за трети път. Тук ще е най-големият тип папагал в света – хиацинтов ара, който дружно с останалите птици няма да бъде подложен в кафези. От 10:00 до 13:00 ч. и от 16:00 до 20:00 ч.

2 – 11.07
951 места навън. Първите две издания бяха доста сполучливи, по тази причина събитието " Театър пред театъра ", което изважда постановките под намерено небе, се трансформира в традиция. Началото тази година е с представлението на Малък градски спектакъл " Зад канала " - " Ромул Велики " от Фридрих Дюренмат, режисирано от Бина Харалампиева (2 юли). " Лисичета " на Народния спектакъл, още веднъж под режисурата на Харалампиева, ще се играе в две следващи вечери (3 и 4 юли), последвано от спектакъла " Един безразсъден ден " от Бомарше с режисьор Михаил Петров (5 и 6 юли), " Актрисата " със Стефан Данаилов и Аня Пенчева (8 и 9 юли) и " Спанак с картофи " от Золтан Егреши с Владимир Карамазов, Юлиян Вергов и Герасим Георгиев-Геро (7, 10 и 11 юли). Пред Народен спектакъл. Билети на касите на театъра, онлайн на уеб страницата и в мрежата на EasyPay и Epaygо. Всички представления са с начален час 21:30, а цените са от 20 до 40 лв..

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Гийом Лебран Смаляване

до 20.07
Пътешествие през Европейската цивилизация. " Мелос " е дума, която значи по едно и също време съчетаване и делене. Под нейното обобщаващо обръщение френският фотограф Гийом Лебран комбинира 40 фотографии - пейзажи, фотоси на руини и изоставени места с портрети на младежи, снимани в интервала 2006-2012 година, по време на неговите пътувания сред Турция, България и Гърция и отразяващ по едно и също време сегашното и следите от предишното. В Галерия Синтезис.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР