Илон Мъск вече притежава Туитър, но евркомисарят за вътрешния пазар

...
Илон Мъск вече притежава Туитър, но евркомисарят за вътрешния пазар
Коментари Харесай

Еврокомисар към Мъск: Туитър ще играе по правилата ни

Илон Мъск към този момент има " Туитър ", само че евркомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон съобщи, че ще следи деликатно самозваният " абсолютист на свободата на словото " да не трансформира обществената медия в платформа за тирада на омразата , цитира думите му европейската редакция на американския вестник " Политико "

След като Мъск написа в " Туитър " " птицата е освободена ", комисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон отговори " В Европа птицата ще лети съгласно нашите правила ".

????

In Europe, the bird will fly by our???????? rules.
— Thierry Breton (@ThierryBreton)
, обявено в четвъртък вечер, може да има големи последствия за бъдещето на уеб страницата, изключително в случай че някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп бъде позволен назад в платформата и в случай че Мъск разхлаби разпоредбите, недопускащи разпространяването на тирада на омразата и дезинформация.

Мъск даде обещание в четвъртък, че платформата няма да се трансформира в " безвъзмезден пъклен пейзаж, където всичко може да се каже без последици ".

Публикацията на Бретон беше съпроводена от хаштага #DSA, отпратка към Закона за цифровите услуги, който изисква от доставчиците на цифрови услуги да подхващат бързи дейности против нелегално онлайн наличие, като тирада на омразата.

Комисарят също популяризира в " Туитър " и видео, показващо него и Илон Мъск през май след разискване на Закона за цифровите услуги.

В клипа Бретон споделя на Мъск " Бях благополучен да ти обясня DSA, новия правилник в Европа ", а Мъск дава отговор: " Съгласен съм с всичко, което сподели ".

" Това сподели той ", написа Бретон в петък.

Мъск уволни основния изпълнителен шеф Парадж Агравал, основния финансов шеф Нед Сегал и шефа само че правните въпроси и политиката на компанията Виджая Гаде.

Основателят на SpaceX загатна, че има проекти да редуцира работни места, хвърляйки към 7500-те чиновници в " Туитър " в неопределеност за бъдещето им.

Илон Мъск в писмо до рекламодателите уточни, че желае да сътвори цифрова платформа за разискване на необятен набор от отзиви. Ето за какво той придобивал обществената мрежа " Туитър ".
 Мъск редуцира със 75% личния състав на Twitter
Мъск редуцира със 75% личния състав на Twitter

Той възнамерява да понижи броя на служащите в компанията от 7500 на към 2000 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР