Илон Мъск си е осигурил 7,14 милиарда долара финансиране от

...
Илон Мъск си е осигурил 7,14 милиарда долара финансиране от
Коментари Харесай

Мъск намери още $7 млрд. за сделката за Twitter. Планира да ореже заплатите на топ мениджмънта

Илон Мъск си е обезпечил 7,14 милиарда $ финансиране от група вложители, измежду които и съоснователя на " Оракъл " (Oracle) Лари Елисън, за контрактуваната договорка за придобиването на Twitter на стойност 44 милиарда $, съобщи Ройтерс.

Саудитският вложител принц Алуалид бин Талал, който в началото беше срещу договорката, се е съгласил също да включи своя дял, възлизащ на 1,89 $, в договорката, вместо да го изтегли, каквито бяха първичните му планове.

Офертата на Мъск да стане притежател на обществената мрежа против 44 милиарда $ беше призната на 25 април. Morgan Stanley се съгласи да му даде заем от 12,5 милиарда $, гарантиран с акции на Tesla, а милиардерът сподели, че е подготвен да заплати още 21 милиарда $ персонални средства.  В същото време най-големите частни капиталови групи отхвърлиха да му провиснал средства за изкупуване на обществената мрежа.

С днешната финансова инжекция, най-богатият човек на света е набавил съвсем напълно сумата по офертата за придобиването на Twitter. Мъск ще продължи диалозите с акционерите в Twitter, в това число и с някогашния началник на компанията Джак Дорси, за включването на дяловете им в окончателния вид на придобиването.

Отделно от интервенциите по финансирането на договорката, Мъск обмисля и понижаване на заплатите на топ мениджмънта в компанията, оповестява още Ройтерс, базирайки се на лични източници. Източникът на изданието твърди, че Мъск е намерил и нов претендент за поста основен изпълнителен шеф на Twitter. Подробности за номинацията обаче към този момент няма.

По-рано Мъск съобщи, че възнамерява да анулира и изплащането на бонуси на борда на шефовете на Twitter, като пресметна, че по този начин ще осъществя икономии за 3 милиона $. В същото време предприемачът счита да сътвори спомагателни способи за монетизиране на някои известия в Twitter.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР