Илон Мъск съобщи, че предстоящото второ поколение интернет сателити Starlink

...
Илон Мъск съобщи, че предстоящото второ поколение интернет сателити Starlink
Коментари Харесай

Колите на Tesla ще се свързват с новите сателити за клетъчно излъчване на Starlink

Илон Мъск заяви, че идното второ потомство интернет спътници Starlink включва клетъчни антени за връзки с телефони от T-Mobile в Съединени американски щати, а евентуално и други оператори.

След запитвания той написа, че връзките ще работят с електрическите коли на Tesla, които сега се свързват към LTE мрежата на AT&T.

Той не навлезе в детайлности за това по какъв начин ще работи всичко или до какъв брой притежатели на данни могат да чакат достъп от връзките, когато са някъде отвън обсега на наземни кули за мобилни телефони. Мъск сподели по време на събитието, че сателитно-клетъчното покритие от Starlink ще бъде в положение да обезпечи 2–4Mbps връзка, която се споделя от всички в зоната на покритие на спътника. Това евентуално няма да е задоволително за някои функционалности за първокласно свързване, като поточно видео онлайн от камерите на вашия автомобил. И въпреки всичко, връзка, която въобще работи, „ на всички места, където имате аспект към небето “, е по-добра евентуално от никаква връзка.

През годините Tesla понижи пакетите за съгласуваност, които идват общоприетоо с нейните електрически транспортни средства. Автомобилите, закупени преди края на юни 2018 година, включват Premium Connectivity без в допълнение възнаграждение, до момента в който колите, закупени преди 20 юли 2022 година, включват най-малко пакет Standard Connectivity с карти и навигация в автомобила. Тези връзки са налични за целия живот на транспортното средство, „ като се изключи преоборудвания или надстройки, нужни за всевъзможни функционалности или услуги, доставени извън на транспортното средство “. Добавянето на абонамент за Premium Connectivity към Tesla, който го няма, сега коства $9,99 на месец или $99 годишно.

Новите или използвани електрически коли, закупени от Tesla, „ ще имат общоприета съгласуваност за остатъка от осем години от първия ден, в който вашето транспортно средство е било доставено като ново от Tesla, или първия ден, в който е пуснат в употреба (например употребявано за проява или сервизен автомобил.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР