Илон Мъск продължава да чупи нови рекорди, макар и не

...
Илон Мъск продължава да чупи нови рекорди, макар и не
Коментари Харесай

Мъск с рекорд на Гинес за най-много загубени пари! За 2022 г. богатството му е намало със $182 млрд.

Илон Мъск продължава да чупи нови върхове, въпреки и не постоянно такива, каквито желае. Сега известният милиардер сложи международен връх на Гинес за най-вече изгубени пари в историята.

 

Мъск, който е основен изпълнителен шеф на Tesla, неотдавна и на Twitter, имаше сложна година през 2022 година и положението му понижа с големите 182 милиарда $ от ноември 2021 година въз основа на оценки на Forbes, оповестяват от Световните върхове на Гинес.

 

Загубите на Мъск доближат 200 милиарда $ съгласно други източници, твърди организацията. Те надминават предходния връх, подложен през 2000 година от Масайоши Сон, японски софтуерен вложител, който ръководи конгломерата SoftBank Group. Състоянието на Мъск понижа от 320 милиарда $ през 2021 година до 138 милиарда $ към януари 2023 година

 

Акциите на Tesla започнаха да падат внезапно още преди Мъск да се съгласи да придобие Twitter за 44 милиарда $ предишния април. Спадът се форсира защото Мъск стартира да продава част от своите дялове в Tesla, с цел да помогне за заплащането на договорката за Twitter. След като тя стана факт в края на октомври, Мъск концентрира огромна част от вниманието си върху компанията за обществени медии, уволнявайки чиновници, налагайки забрани на сериозни към него публицисти и пробвайки се да ухажва рекламодатели, изплашени от неговите спорни ходове.

 

Непостоянното и поляризиращо държание на Мъск не беше добре признато, защото той върна доста сметки в Twitter, които преди бяха неразрешени за расистки или антисемитски изявления. Той загуби и купата си като най-богатият човек в света съгласно данни, събрани от Forbes и Bloomberg. Сега Мъск е вторият най-богат човек след французина Бернар Арно.

Източник: Actualno

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР