Илон Мъск повдигна леко завесата и обяви, че бъдещият електрически

...
Илон Мъск повдигна леко завесата и обяви, че бъдещият електрически
Коментари Харесай

Бъдещият електрически пикап Tesla на Мъск е амфибия

Илон Мъск повдигна леко завесата и разгласи, че бъдещият електрически пикап Tesla  ще има функционалностите на амфибия. Това заяви милиардерът в Тwitter. По думите на ръководителя на Tesla, електрическият пикап Cybertruck ще бъде „ задоволително “ водоустойчив, с цел да може да пресича неголеми водни басейни. Но Мъск акцентира, че машината ще може да преплуват дребни реки, езера и даже морета. Като образец Мъск уточни дистанцията сред летателната база на SpaceX и остров Саут Падре в Тексас, които са разграничени от воден басейн. Милиардерът акцентира, че това разстояние по вода ще бъде допустимо да бъде изминато с  пикап Cybertruck.

Журналистите от Electrek означиха, че най-късото разстояние сред посочените точки е към 360 метра. Авторите също по този начин означават, че Мъск не прецизира дали електрическата кола ще може да се движи по вода без специфични модификации или дали е належащо да се употребява плаваща платформа за това.  През 2020 година създателят на Tesla означи, че дизайнът на електрическата кола Model S разрешава на колата да остане на вода. „ Тягата ще бъде основана от въртенето на колелата “, означи тогава Мъск.

Миналата есен стана известно, че Tesla няма да има време да пусне електрическия пикап Cybertruck до 2022 година - компанията отсрочи началото на производството до 2023 година Електрическият пикап Cybertruck беше показан през ноември 2019 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР