Илон Мъск обяви, че Twitter се отказва от логото си

...
Илон Мъск обяви, че Twitter се отказва от логото си
Коментари Харесай

Twitter вече е X: Мъск официално промени социалната мрежа

Илон Мъск разгласи, че Twitter се отхвърля от логото си на птица и се ребрандира с името X в последното спорно разклащане на компанията за обществени медии под негова благосъстоятелност.

При оповестяването на измененията Мъск и новият основен изпълнителен шеф на компанията удостовери, че приложението за обществени медии бързо ще навлезе в областта на заплащанията, банкирането и търговията.

Основана през 2006 година, Twitter взема името си от звука на птичи чат и употребява брандинг с птица от ранните си дни, когато компанията купува борсов знак на светлосиня птица за 15 $, съгласно уеб страницата за дизайн Creative Bloq.

— Elon Musk (@elonmusk)
Късно вечерта в неделя основният изпълнителен шеф на Twitter Линда Якарино разгласява в Twitter фотография на новото лого на компанията - бял Х на черен декор - и съобщи: " Х е тук! Нека създадем това. "

Също по този начин късно в неделя вечер Мъск смени профилната си фотография с новото лого на компанията, което той разказа като " минималистичен арт деко ", и промени биографията си в Twitter на " X.com ", която в този момент пренасочва към twitter.com.

Мъск към този момент е нарекъл компанията майка на Twitter корпорация X, а преди този момент съобщи, че придобиването на колоса в региона на обществените медии е " ускорител за основаването на X, приложението за всичко " - отпратка към учредената от него през 1999 година компания X.com, чиято по-късна версия се трансформира в колоса в региона на разплащанията PayPal.

Twitter to ditch bird, says Musk.

Twitter to be renamed X, says new Twitter chief executive. Powered by AI, X will move into payments, banking and commerce
— AFP News Agency (@AFP)
Такова приложение би могло да действа като платформа за обществени медии, както и да включва известия и мобилни заплащания.

" Задвижвана от изкуствен интелект, X ще ни свързва по способи, които занапред започваме да си представяме " , написа Якарино в Twitter по-рано в неделя.

Якарино, изпълнителен шеф по продажбите на реклама в NBCUniversal, който Мъск притегли предишния месец за основен изпълнителен шеф на Twitter, съобщи, че платформата за обществени медии е на път да разшири обсега си.

" Х е бъдещото положение на неограничена интерактивност - съсредоточена в аудио, видео, известия, плащания/банкиране - създаваща световен пазар за хрумвания, артикули, услуги и благоприятни условия " - написа Якарино в Twitter.

Откакто Мъск купи Twitter за 44 милиарда $ през октомври предходната година, рекламният бизнес на платформата отчасти се срина, защото маркетолозите се разочароваха от всеобщите уволнения в компанията, които понижиха модерирането на наличието - както и от стила на ръководство на Мъск.

В отговор на това милиардерът, началник на SpaceX, се насочи към въвеждане на заплащания и търговия посредством платформата в търсене на нови доходи.

Смята се, че Twitter има към 200 млн. дейни консуматори на ден, само че откогато 52-годишният създател на Tesla купи приложението и уволни огромна част от личния състав му, то претърпя многократни механически неуспехи.

Оттогава насам доста консуматори и рекламодатели реагираха негативно на новите такси за досегашните безвъзмездни услуги на обществената медия, на измененията в модерирането на наличието и на връщането на неразрешени преди този момент десни сметки.

We are in the final moments of Twitter as we know it.

The social network will be renamed “X ” soon and the little blue bird will be deleted.
— Pop Tingz (@ThePopTingz)
Този месец Мъск съобщи, че Twitter е изгубил почти половината от приходите си от реклама, откогато той пое контрола през октомври.

Този месец компанията майка на Фейсбук Meta също започва своя лична текстова платформа, наречена Threads, която съгласно някои оценки има до 150 млн. консуматори.

Но времето, което потребителите прекарват в конкурентното приложение, е спаднало внезапно през седмиците след стартирането му, съгласно данни на компанията за пазарни разбори Sensor Tower.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР