Илон Мъск, Нуриел Рубини и Goldman Sachs Group Inc. предупредиха

...
Илон Мъск, Нуриел Рубини и Goldman Sachs Group Inc. предупредиха
Коментари Харесай

Илон Мъск с нови предупреждения за рецесия на американската икономика

Илон Мъск, Нуриел Рубини и Goldman Sachs Group Inc. предизвестиха за възходяща възможност американската стопанска система да изпадне в криза.

Те считат, че предстоят тежки дни за най-голямата стопанска система в света, защото Федералният запас покачва лихвените проценти, с цел да противодейства на най-бързия ритъм на инфлация от десетилетия.

Главният изпълнителен шеф на Tesla Inc. Мъск разяснява, че рецесията в Съединени американски щати наподобява евентуално в близко бъдеще.

„ Рецесията е неизбежна в даден миг. Що се отнася до това дали има криза в близко бъдеще, е по-вероятно да има, в сравнение с не “, споделя Мъск в изявление за Bloomberg News.

Преди дни в мейл до чиновниците на Tesla най-богатият човек в света споделя, че има „ супер неприятно предусещане “ за стопанската система.

От своя страна икономистите на Goldman Sachs понижиха прогнозите си за напредък в Съединени американски щати и предизвестиха в публикация в понеделник, че рискът от криза нараства.

Екипът на Goldman вижда 30% възможност за нахлуване в криза през идната година спрямо 15% преди този момент и 25% условна възможност за нахлуване в криза през втората година, в случай че такава бъде избегната през първата. Това допуска 48% кумулативна възможност през идващите две години против 35% преди.

В своята вероятност Рубини разяснява, че чака криза в Съединени американски щати до края на годината. Мерките за потребителското доверие, продажбите на дребно, индустриалната активност и жилищното строителство се забавят внезапно, до момента в който инфлацията е висока, сподели основният изпълнителен шеф на Roubini Macro Associates.

В устрема си да потуши скока в разноските за живот, Фед форсира акцията си за стягане на паричните средства предходната седмица с най-голямото увеличение на лихвите от 1994 година Това докара до нови загуби на Уолстрийт и усили възможностите за криза, натрупвайки напън върху президента Джо Байдън. 

Байдън  повтори  в понеделник, че рецесията в Съединени американски щати не е „ неизбежна “ след диалог с някогашния министър на финансите Лари Съмърс, който вижда забележителен късмет страната да се окаже в битката със стагфлацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР