Илон Мъск каза, че xAI, неговата стартираща компания за изкуствен

...
Илон Мъск каза, че xAI, неговата стартираща компания за изкуствен
Коментари Харесай

Илон Мъск каза, че ще отвори кода на чатбот Grok

Илон Мъск сподели, че xAI, неговата започваща компания за изкуствен интелект, ще отвори своя чатбот Grok с отворен код.

Мъск съди производителя на ChatGPT OpenAI и неговия основен изпълнителен шеф Сам Алтман, потвърждавайки, че компанията се е отказала от първичната си задача да направи AI от изгода за цялото човечество и е приоритизирала облагата на фона на продължаващото си партньорство с Microsoft. OpenAI отговори на правосъдния иск, като сподели, че Мъск преди този момент е подкрепял компанията в гонене на облаги и опазване на частни детайлности за нейните технологии. Твърди се, че Мъск се е опитал да прикачи OpenAI към Tesla и е напуснал компанията за изкуствен интелект малко откакто корпоративните водачи са възразили.

Мъск съди подкрепената от Microsoft ( MSFT ) OpenAI и нейния основен изпълнителен шеф Сам Олтман, потвърждавайки, че са нарушили главната задача на компанията „ да подсигуряват, че изкуственият общ разсъдък е от изгода за цялото човечество “.

„ Г-н Алтман е предиздвикал OpenAI коренно да се отклони от първичната си задача и историческа процедура да прави своите технологии и познания налични за обществеността “, твърди Мъск в правосъдната документи, добавяйки, че „ вътрешният дизайн на GPT-4 е непокътнат и остава в цялостна загадка като се изключи OpenAI – и съгласно информацията и убежденията на Microsoft.

Мъск беше ранен вложител в OpenAI, когато започва през 2015 година, само че напусна компанията през 2018 година

OpenAI отговори на изказванията на Мъск, като разгласява имейли от времето, когато Мъск е взел участие в компанията, които съгласно тях демонстрират, че Мъск е подкрепял проектите на стартъпа да преследва облаги и да пази някои детайлности от плановете си надалеч от публичното внимание.

Компанията сподели, че тя и Мъск „ не могат да се спогодят за условия за облага с Илон, тъй като сметнахме, че е срещу задачата всеки субект да има безспорен надзор над OpenAI “ и че той „ предложи вместо това да слеем OpenAI “ в Тесла ( TSLA ).

Твърди се, че Мъск, основният изпълнителен шеф на Tesla, е споделил в имейли от 2018 година, че OpenAI би трябвало да се „ привърже към Tesla като нейна дойна крава “ и че „ Tesla е единственият път, който даже може да се надява да държи свещ пред Гугъл “.

Компанията заяви: „ Илон скоро избра да напусне OpenAI, като сподели, че [нейната] възможност за триумф е 0. “

Управлението на OpenAI попадна в светлината на прожекторите през ноември 2023 година, откакто компанията изгони Алтман, като бордът сподели, че той не е прям в връзките. Алтман бързо беше възобновен, откакто стотици чиновници заплашиха да изоставен в символ на взаимност със съоснователя.

Мъск имаше свои лични провокации във връзка с корпоративното ръководство, свързани с AI, защото по-рано сподели, че желае 25% надзор върху Tesla, преди да усъвършенства позицията на производителя на електрически транспортни средства (EV) в пространството на AI.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР