Илон Мъск е поставил ултиматум пред служителите си в Twitter

...
Илон Мъск е поставил ултиматум пред служителите си в Twitter
Коментари Харесай

Птицата свободна ли е? Мъск иска да таксува с $20 потребител...

Илон Мъск е сложил ултиматум пред чиновниците си в Twitter - или да вкарат новата платена стратегия Twitter Blue по най-бързия метод, или ще бъдат уволнени.

Това твърди The Verge, като цитира вътрешна преписка от компанията, която ръководи обществената платформа, и диалози с източници, осведомени с проблема.

Според тях - Мъск е издал предписание за смяна в изискванията на Twitter Blue. От избираема алтернатива с месечен абонамент от 4.99 $ на месец, която отключва спомагателни благоприятни условия за настройки и унищожаване на рекламите, той желае да я оскъпи до 19.99 $ на месец и да я направи наложителна за всички профили със синя отметка ☑️ за верификация.

Такива са профилите на стотици хиляди хора, копмании и институции по целия свят - политици, публицисти, публични бизнес канали, известни персони и доста други елементарни консуматори на Twitter, които желаят да се предпазят от възможни измами през дублиращи профили на ботове.

Според The Verge - Twitter може да накара всички верифицирани профили да се запишат в новата абонаментна стратегия или ще изгубят емблемата си, която удостоверява тяхната достоверност.

Крайният период за въвеждане на тази смяна е 7 ноември. В неделя чиновниците на компанията, които работят по имплементирането ѝ, са получили предизвестие, че ще бъдат уволнени, в случай че това не се случи.

Идеята за Twitter Blue (във разновидността ѝ по желание на потребителите) беше показана още при предходните мениджъри на платформата като метод за увеличение на приходите ѝ на фона на натиска от страна на акционерите.

Приходите от този проект обаче не могат да доближат равнището на финансирането, което Twitter получава от рекламодатели към този миг.

 Илон Мъск явно има много по-агресивни проекти да си върне инвестицията от 44 милиарда $, който обаче рискува да отблъсне част от досегашните консуматори. До момента той не е удостоверил и не е отрекъл този проект, само че обществената му интензивност в Twitter подсказва, че обмисля тъкмо това.

Инвеститорът Джейсън Калаканис е разгласил анкета в Twitter с въпрос " Колко бихте платили, с цел да получите верификация и синя значка? ", а 79.2% от близо 400 000 взели участие споделят, че не биха давали пари за сходна услуга.

12.1% са подготвени да платят 5 $ на месец, а 6% - 15 $.

Илон Мъск се е присъединил с коментар " Интересно ".

В друга замяна на реплики във връзка проблемите с доказването на достоверността на профила, Мъск разяснява, че " целият развой се преработва сега ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР