Илон Мъск да бъде поканен в Европейския парламент и да

...
Илон Мъск да бъде поканен в Европейския парламент и да
Коментари Харесай

Евродепутати канят Илон Мъск – да обещае, че ще пази демокрацията

Илон Мъск да бъде поканен в Европейския парламент и да обещае пред депутатите, че новата му облага – обществената мрежа Twitter – няма да се трансформира в опасност за демокрацията.

Това изиска групата на либералите в публично писмо до ръководителя на Екологичен потенциал Роберта Мецола. Те упорстват милиардерът да обясни в пленарната зала какви промени счита да организира и ще бъдат ли те съобразени с регулаторния метод на Европейския съюз, заяви Renew Europe на своята уебстраница.

Евродепутатите стимулират настояването си с паника, че прилаганите до момента стандарти в Twitter могат да бъдат отслабени тъкмо в миг, когато битката против дезинформацията, речта на омразата и политическата интервенция са по-важни от всеки път. „ Начинът, по който бяха уволнени чиновниците на Twitter в някои страни от Европейски Съюз, също буди безпокойствие “ , пишат евродепутатите.

„ Twitter не може да се трансформира в антиутопичен пъклен пейзаж. Напротив, той би трябвало още повече да насочи старания към битка с дезинформацията и омразата “ , споделя координаторът на Renew Europe Дита Шаранзова в комисията по вътрешен пазар на Екологичен потенциал. Тя напомни, че Илон Мъск се е подписал да съблюдава избрани регламенти. Затова „ той би трябвало да пристигна и да се види с нас, с цел да разбере европейските правила на играта и своите законови отговорности “.

„ Птицата може и да е свободна, само че европейските полезности и закони важат и за Twitter. Илон Мъск може да е най-богатият човек в света, само че никой не е освободен от отговорности. Изслушването на господин Мъск в Екологичен потенциал ще даде опция на европейските законодатели да ревизират неговите дейности и планове “ , прибавя Софи ин’т Велд, координатор на либералите в комисията по цивилен права. Според нея сега посоката, която взема Twitter, е тревожна.

„ Свобода на словото – да. Но няма да толерираме нарушавания на правото в Европейски Съюз или връщане към Дивия запад “ , приключва ин’т Велд.

Преди дни и от Организация на обединените нации приканиха Илон Мъск да подсигурява спазването на човешките права при ръководството на Twitter. Апелът пристигна, откакто предприемачът разгласи редуциране на 50% от личния състав, което бе стимулирано с финансови загуби на компанията.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР